Press "Enter" to skip to content

Nastavak potrage za preostale nestale putnike srušenog nepalskog aviona

Spasioci su u ponedjeljak nastavili potragu za četvero nestalih osoba u Nepalu nakon tragične zrakoplovne nesreće. U Nepalu je to ujedno i najteža zrakoplovna nesreća u posljednjih 30 godina, objavile su službene osobe.

Zrakoplov ATR 72 u vlasništvu kompanije Yeti Airlines, srušio se u nedjelju u turističkom gradu Pokhari u Nepalu prilikom slijetanja. U tom zrakoplovu, koji je letio od Katmandua prema Pokhari, nalazilo se 57 nepalskih državljanina, petero Indijaca, četiri Rusa, dva državljanina Južne Koreje te po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske. Do sada su pronađena tijela 68 osoba od njih 72 koliko ih je bilo u zrakoplovu. Preostali putnici smatraju se nestalima te je policijski službenik iz Pokhare rekao da je potraga za njima nastavljena.

“Izvući ćemo pet tijela iz kanjona i nastaviti tražiti preostala četiri koja još nismo pronašli”, izjavio je Ajay K.C. te dodao su preostala tijela prevezena u bolnicu.

Spasioci još tragaju o svim podacima leta i zabilježenim komunikacijama između zrakoplova i kontrole leta. Nepal je u ponedjeljak proglasio nacionalni dan žalosti te sastavio odbor koji će imati zadaću priopćiti i mjere za izbjegavanje ovakvih nesreća u budućnosti.

U Nepalu u kojem se nalaze najviši planinski vrhovi uključujući i najviši vrh Everest, do sada je poginulo gotovo 350 ljudi u zrakoplovnim nesrećama od 2000. godine. Stoga iznenadne promjene vremenskih uvjeta koje su standardne za Nepal letove mogu učiniti vrlo opasnima.

Comments are closed.