Press "Enter" to skip to content

Neodoljiv trend – trajni lak postaje sve veći hit među ženama

Fotografija: Ana Bašić

Pitate se što čini trajne lakove tako posebnima? Trajni lakovi prvenstveno služe za postizanje uredne i postojane manikure u svega nekoliko jednostavnih koraka. Glavna razlika između običnog laka i trajnog laka leži u procesu aplikacije i izuzetnoj dugotrajnosti. Iako nanošenje trajnog laka zahtjeva malo više truda, bit ćete zahvalni sebi na utrošenom vremenu jer ćete uživati u svježoj manikuri koja će trajati čak dva do tri tjedna.

Fotografija: Ana Bašić

Otkrivamo vam nekoliko razloga zbog kojih biste mogli razmisliti o prelasku s uobičajene manikure na trajni lak u udobnosti vlastitog doma:

 1. Izgled kao iz salona

Unatoč jednostavnoj aplikaciji, trajni lakovi omogućuju postojanu i profesionalnu manikuru zbog koje će vaši nokti izgledati njegovano. Rezultat će izgledati kao da ste posjetili salon i aplicirali gelirane nokte.

 1. Za nanošenje trajnog laka kod kuće potrebno vam je svega nekoliko proizvoda:
 • UV/LED lampa
 • kiselinski ili beskiselinski primer (po želji)
 • bazni lak (u boji ili bezbojni)
 • gel lak u boji
 • završni sloj
 • rašpica za oblikovanje noktiju
Fotografija: Ana Bašić
 1. Trajni lakovi pristupačni su za svaki džep

Mnogi proizvođači na tržištu nude razne cjenovne opcije i boje, koje je moguće prilagoditi vlastitim potrebama i željama kao i financijskim mogućnostima. Također, sve više brendova proizvodi pristupačne linije trajnih lakova, čineći ih dostupnim širem broju ljudi. Tipične cijene trajnih lakova namijenjenih “amaterskoj” upotrebi kreću se u rasponu od 5 do 10 eura.

 1. Jednostavna aplikacija:

Nanošenje trajnih lakova vrlo je jednostavan proces. Trajni lakovi nanose se slično kao i obični lakovi za nokte, a četkica za nanošenje omogućava preciznost i kontrolu tijekom aplikacije. Nakon nanošenja pustite ih da otvrdnu pod UV/LED lampom. UV/LED lampa omogućuje trenutačno stvrdnjavanje laka, štedeći vrijeme i smanjujući mogućnost oštećenja noktiju pri svakodnevnim aktivnostima.

 1. Možete se educirati putem online videozapisa

Za jednostavno i brzo usvajanje ove tehnike dovoljno je da se educirate putem online video edukacija. Danas internet nudi velik broj videozapisa putem kojih se gledatelji mogu educirati. Ključno je odabrati sadržaj stručne i provjerene osobe koja ima iskustva i koja će vam na jednostavan način objasniti cijeli proces apliciranja trajnog laka.

Kombinacija dugotrajnosti, raznolikosti opcija i pristupačnih cijena čini trajne lakove privlačnim izborom za svakoga tko traži praktično, dugotrajno i profesionalno rješenje za izgled noktiju, bez potrebe za redovitim posjetima salonu.

Comments are closed.