Press "Enter" to skip to content

Netflix započinje godinu s drugačijom serijom Kaleiodoskop

izvor: Netflix

Na Netflix je prvog siječnja stigla još jedna serija o velikoj pljački. Kaleidoskop je gledateljima predstavio nešto drugačije, mogućnost da epizode gledaju bilo kojim redoslijedom.

Serija se sastoji od osam epizoda, nazvanih po bojama, a ono što je zanimljivo je da svatko može birati kojim redom pogledati epizode. Sama radnja odvija se kroz vremenski period od dvadeset pet godina, a svaka epizoda vodi u drugo vremensko razdoblje. Naposljetku, redoslijed gledanja epizoda će gledatelju dati drukčiju perspektivu na likove i utjecat će na njihovo stajalište o priči. Puzla epizoda će se spojiti u ‘Bijeloj’, posljednjoj epizodi u kojoj se odvija pljačka i tako gledatelju posložiti priču u cjelinu.

Izvršni producent Russell Fine je komentirao da ako se svaka epizoda uzme kao boja, kada se one spoje sve zajedno, čine bijelu. Zbog toga je ‘Bijela epizoda postavljena zadnja, kako bi gledatelju otkrila cijelu radnju i neodgovorena pitanja.

Glavni lik serije, Ray Vernon glumi Giancarlo Esposito kao bivšeg lopova kojem pokušaj izlaska na pošten životni put nije uspio. Glavni antagonist je Rufus Sewell ili Roger Salas, s kojim je Ray odavno povezan i protiv njega planira osvetu. Pljačka je inspirirana pravim događajima, kada je usred uragana Sandy iz centra Manhattana nestalo 70 milijuna dolara u obveznicama.

izvor: Netflix

Ovaj koncept gledanja serija se sigurno pokazao zanimljivim, ali za sada, ili barem u seriji Kaleidoskop po režijom Erica Garcie, nije se pokazao dovoljno promišljenim. Gledanjem epizoda slučajnim redoslijedom ipak se nije dobio efekt da svaka epizoda stoji sama za sebe nego se radnja čini zbrkana. Možda najveći problem je što u svakoj epizodi, redatelj ne zna koju ste pogledali prethodnu, te koliko detalja smije otkriti. Bez obzira na neke tehničke pogreške, serija se pokazala vrijednom gledanja,te su emocije i pozadina likova dobro obrađeni, a sama pljačka interesantno odrađena. Ovisno kojim redoslijedom gledate, neće se svaki lik prikazati jednako, ali baš možda zbog toga serija pokrene raspravu.

U slučaju da seriju još niste pogledali, trailer možete pogledati ovdje:

Comments are closed.