Press "Enter" to skip to content

Nezaboravna manifestacija Interliber

Najočekivaniji sajam Interliber, održao se i ove godine u Zagrebu te je ponudio bogati izbor književnih djela svojim posjetiteljima. Ovo je jedan od rijetkih događaja kojega obožavaju sve generacije jednako. Sajam održan u srcu Zagreba, istaknuo se kao vrhunski kulturni događaj privlačeći zaljubljenike u pisane riječi iz svih dijelova Hrvatske. Središnje mjesto u ovogodišnjem izdanju zauzela su knjige, autori i neiscrpna kreativnost koja je odjekivala među posjetiteljima.

Interliber je ove godine pružio  posjetiteljima priliku istražiti opsežan spektar književnih žanrova. S više od stotinu izlagača, sajam je bio mjesto susreta s najnovijim izdanjima domaćih i stranih autora. Od klasičnih djela do eksplozivnih noviteta, posjetitelji su mogli uroniti u svijet riječi koji je nadmašio sva očekivanja. Na jednom od najvećih književnih manifestacija je gostovao i  indijski diplomat Vikas

Swarupa kojega je posjetiteljima bilo užitak slušati. On je ujedno i autor djela Q and A po kojem je napravljen poznati film Milijunaš s ulice. On je održao interaktivni susret te su posjetitelji imali šansu dobiti potpis njegove knjige. Osim toga, Vikas Swarupa odgovarao je na pitanja koja su mu postavljali posjetitelji. Njegov je  posjet  zaista bilo veliko oduševljenje.

No, osim druženja s poznatim autorom, posjetitelji su mogli međusobno upoznavati autore i ljubitelje knjiga te proći kroz ogroman asortiman djela. Sajam je bio bogat i djelima moderne filozofije te se to pokazalo kao dobar izbor suvenira za ponijeti kući kao uspomenu.  Na Interliberu su također bile organizirane i razne radionice koje su svojim programom obogatile obogatili su program, pružajući posjetiteljima jedinstvenu priliku da zavire u kulturne bogatstva pisane riječi.  Interliber nije bio samo o knjigama, već i o bogatstvu kulturnih događanja. Posjetitelji su mogli uživati u kazališnim predstavama, glazbenim nastupima te raznolikim umjetničkim performansima koji su stvarali čarobnu atmosferu sajma.


Ovogodišnja  manifestacija je pružila nezaboravno iskustvo svima koji su sudjelovali. Kroz šarolikost književnih izdanja, kulturnih događanja i susreta s autorima, sajam je potvrdio svoj status kao nezaobilazno odredište za sve ljubitelje knjiga.

Comments are closed.