Press "Enter" to skip to content

Reakcije fanova na ponovljeni ždrijeb lige prvaka nakon nezapamćenog gafa

Zbog velike softverske greške, poništeni su svi prvotni parovi, a u 15 sati izvučeni su novi. Evo i reakcijā fanova:

 

Izvor: Guliver Image

 

Na ždrijebu zakazanom u 12 sati dogodio se gaf s kuglicama, zbog čega je izvučen par koji nije bio moguć – Manchester United protiv Villarreala. To je suprotno pravilima jer su ta dva kluba igrala u skupini. Dva su pravila vezana za ždrijeb osmine finala, a ona glase da ne mogu biti izvučeni klubovi koji dolaze iz iste zemlje ili iz iste skupine.

UEFA se nakon vrlo brzih reakcija Atletica, Real Madrida te Manchester Uniteda oglasila na Twitteru i ponovila ždrijeb:

”Nakon tehničkih problema sa softverom vanjskog pružatelja usluga koji daje upute službenim osobama o tome koje momčadi mogu igrati jedna s drugom, dogodila se značajna pogreška u ždrijebu osmine finala Lige prvaka. Posljedično, ždrijeb je proglašen nevažećim i u potpunosti će se ponoviti od 15:00”

Nakon izvučenog para PSG – Manchester United, fanovi su počeli ‘smišljati’ teorije zavjere kako je taj par namješten kako bi se posljednji put u Ligi prvaka susreli Messi i Ronaldo.

No, Twitter ih nije štedio pa su se fanovi odmah počeli šaliti na račun UEFA-e.

Čak su se i neki klubovi na svojim Twitter profilima obratili UEFA-i da im namjeste ždrijeb. Pa je tako Spartak iz Moskve pitao mogu li ih spojiti s Borussiom Dortmund u Europskoj ligi.

A španjolska drugoligaška momčad iz Leganesa je čak uredila sliku papirića sa svojim imenom te napisala UEFA-i da ne zaborave ubaciti i njihovu kuglicu.

Mnogi fanovi su povukli paralele s Formulom 1 koja se održala isti vikend, u kojoj je Max Verstappen pobijedio dugogodišnjeg prvaka Lewisa Hamiltona – oko koje se također digla prašina jer su mnogi to smatrali nepoštenim i namještenim ishodom.

No, to sve naravno nije dotaknulo UEFA-u, te su izvučeni novi parovi.

Prve utakmice Lige prvaka su na rasporedu 15./16. te 22./23. veljače, a uzvrati 8./9. i 15./16. ožujka sljedeće godine. Sve utakmice započinjat će u 21 sat.

Comments are closed.