Press "Enter" to skip to content

Nika Turković oduševila svojim “Bojama”

Hrvatska Dua Lipa, kako je mnogi nazivaju, predstavila je svoj novi singl Boje s kojim se već nalazi u trendingu.

“Ovo je definitivno pjesma koja podsjeća na moje ranije stvaralaštvo – golo, organski, sirovo i jako emotivno. Imala sam ideju za Boje već na početku ove godine, ali zbog cijele ove situacije koju prolazimo sam ju jednostavno, zapostavila. Kad je došlo vrijeme za novi singl, odlučila sam izvući baš ovu pjesmu iz ladice i potruditi se završiti ju onako kako zaslužuje. Nekako mislim da sam u tome uspjela(nadam se).” – izjavila je Nika.

Nika ističe kako je ova pjesma za nju najosobnija dosad. Na svom Instagram profilu kaže kako je ovo i njena najposebnija pjesma snimana na njoj posebnom mjestu. Glazbu potpisuju Nika i Ivan Pešut, a uz njih na tekstu je radio i Nikin dugogodišnji partner, talentirani Matija Cvek.

“Ovaj puta sve ekstra pohvale i još više od toga idu mom Ivanu Pešutu. Nećemo se lagati – na početku je bio skeptičan oko moje ideje da sve bude sirovo i golo, ali čim smo prvi puta snimili vokal na njegovu klavirsku liniju, znali smo da ovoj pjesmi pristupamo drugačije nego ostalima. S Ivanom sam napisala glazbu, a onda je on unio svoju magiju kroz aranžman i ideju za gudačkim kvintetom, koji su ovoj pjesmi donijeli upravo ono što joj je bilo potrebno. Posebno hvala i Bruni Urliću, Ani Gjud i Henryu Radanoviću za prekrasno odsvirane dionice. Ovo je drugi puta da sa mnom na tekstu radi i Matija Cvek, po meni jedan od najtalentiranijih mladih kantautora, posebno u kategoriji teksta. Neke od meni omiljenih linija upravo su njegove i mislim da su u potpunosti zaokružile priču. “ – kaže Nika.

FOTO: Instagram/ nikaturkovic

Nika Turković pravo je osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Pokazatelj je to da mlade generacije hrvatske glazbe istražuju novi zvuk i donose suvremeni izričaj koji se vani jako cijeni. Mlada Turki, koja se nakon 15 godina pauze vratila u glazbene vode, ušla je direktno među najemitiranije izvođače na hrvatskoj sceni. Posljednjih godinu dana polako gradi svoj zvuk i izričaj i gradi se kao „cijeli paket“. Osim moćnog vokala, Turković ima i snažne vizuale. Uzima najbolje od svega i polako gradi svoj put do uspjeha. Prije samo nekoliko mjeseci, Nika je izbacila i pjesmu Gledaj me u kojoj je pokazala koliko joj je bitan vizualni identitet koji je nastavila i u Bojama. Pomaže joj u tome video produkcijski dvojac SESTRICE. Redatelj Luka Sepčić i producentica Ana Badurina radili su s Nikom i na njenim prijašnjim projektima, a ovoga puta susreli su se s potpuno drugačijim izazovom. Naime, spot za Boje u potpunosti je snimljen pametnim telefonom.

Ovo je možda bilo najizazovnije snimanje do sada, iako sam se ja najmanje oko svega angažirala i stresirala! S razlogom uvijek kažem da imam najbolji tim od kojeg se ni na kojem projektu ne odvajam – upravo zato sam bez imalo razmišljanja i brige sve povjerila Sestricama – Luki Sepčiću koji je ponovno svojom kreativom i genijalnošću sve najluđe stvari pretvorio u stvarnost te Ani Badurini, mom kreativnom vodstvu bez kojeg naših projekata jednostavno nema. Na kameri je ponovno bio Dario Radusin, koji je apsolutno rasturio i snimio cijeli spot s pametnim telefonom. Ljudi za kojih jednostavno nema dovoljno riječi hvale. 

Turković je ponovno opravdala svoje mjesto na glazbenim ljestvicama, a sada nam preostaje samo čekati nove hitove i promatrati kako se ime Nika Turković polako, ali sigurno pretvara u jedno od najjačih imena hrvatske glazbene scene.

Comments are closed.