Press "Enter" to skip to content

Nizozemska pobijedila Njemačku. Što Hrvatskoj treba za nastavak borbe za medalju?

Rukometašice Njemačke i Nizozemske u 2. kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj vodile su uzbudljivu i napetu utakmicu. Činilo se da bi Njemačka mogla ostvariti pobjedu i dočekati Hrvatsku u povoljnoj poziciji, no svjetske prvakinje ipak su pokazale kvalitetu i na kraju uspjele preokretom stići do pobjede 28:27.
Međutim jedan gol razlike nije Nizozemskoj bio dovoljan jer u potencijalnom krugu tri reprezentacije s istim brojem bodova ima najslabiju gol-razliku od -3.

Ekipu izbornika Nenada Šoštarića sada u polufinale sigurno vodi pobjeda ili remi protiv Njemačke. U slučaju poraza i pobjede Nizozemki protiv Rumunjske stvara se krug od tri reprezentacije sa šest bodova. S obzirom na to da je Hrvatska pobijedila Nizozemsku rezultatom 27:25, a Nizozemska Njemačku 28:27, u tom krugu Hrvatska ima gol-razliku plus dva, a Nizozemska i Njemačka minus jedan. To znači kako hrvatske rukometašice mogu izgubiti od Njemačke s jedan razlike te i dalje proći u polufinale

Utakmica u Koldingu bila je žestoka i borbena. U početku su se bolje snašle Nizozemke koje su povele 7:5 sredinom prvog poluvremena, ali je Njemačka učvrstila obranu i uz pomoć vratarke Eckerle stigla do preokreta, u jednom trenutku imale je i +4. Najveća prednost Njemica u nastavku iznosila je dva gola, da bi Nizozemke u završnici izjednačile pa povele i s dva razlike, no Njemačka na kraju preko Xenie Smits ipak dolazi do vrijednog pogotka.

Comments are closed.