Press "Enter" to skip to content

Njemačka uvodi strože mjere uoči pojave novog i visokozaraznog vala koronavirusa

Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je nakon sastanka predstavnika savezne i pokrajinskih vlada potvrdila kako Njemačka produljuje postojeće mjere te uvodi nove uoči visokog postotka novozaraženih.

Po novim mjerama dopušteno je okupljanje članova istog kućanstva, ali samo s jednom osobom iz drugog. Također, stanovnici onih područja u kojima je broj zaraženih viši od 200 smiju se kretati samo unutar radijusa od 15 kilometara.

Nove mjere tiču se i pooštrenja propisa pri povratku u Njemačku. Tako je od jučer, pored desetodnevne samoizolacije, obavezno testiranje na koronavirus odmah nakon povratka u Njemačku. Međutim, negativni test ne isključuje mjeru desetodnevne samoizolacije.

Škole i vrtići ostaju zatvoreni do kraja siječnja uz daljnje održavanje virtualne nastave te svi ugostiteljski i prehrambeni objekti, osim trgovina za svakodnevne potrepštine te ljekarna, ostaju i dalje zatvorene.

Merkel je naglasila poslodavcima da svojim radnicima osiguraju „rad od kuće“ ako je to ikako moguće, a svim onima koji su pogođeni novim i starim mjerama bit će pružena financijska pomoć.

Comments are closed.