Press "Enter" to skip to content

Noć kazališta 2020 – unatoč pandemiji očekuju nas brojne kazališne poslastice

Kulturna industrija ove je godine naišla na brojne prepreke zbog pandemije koronavirusa, no unatoč tome večeras će se održati tradicionalna, 12. po redu Noć kazališta. Time će brojni umjetnici dobiti još jednu potvrdu za svoj kazališni rad te unijeti malo veselja i pozitivne energije svima koji se odluče večer provesti uz kazališnu pozornicu. 

Noć kazališta održat će se ove godine u gradovima diljem Hrvatske, a osim u kazalištima, zainteresirana publika moći će mnoge predstave pratiti i online. Svečano otvaranje moguće je pratiti putem interneta, a video link donosimo u nastavku.

Program

Program je vrlo bogat različitim predstavama, projektima i susretima pa je tako u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu u 20:30 sati moguće pogledati predstavu “Cigla” koju je pripremilo Gradsko dramsko kazalište Gavella. Također, Satiričko kazalište Kerempuh pripremilo je autorski projekt Bobe Jelčića “Hrvatski put ka sreći” koji igra u 20 sati. Program nije zaobišao ni one najmlađe pa je tako Gradsko kazalište Trešnja pripremilo predstavu “Snjeguljica i sedam patuljaka” koju će izvesti u 17 sati.

No, kao što je već spomenuto, u Noć kazališta uključili su se brojni hrvatski gradovi pa je osim u Zagrebu program vrlo bogat i u drugim gradovima. Gradsko kazalište Marina Držića u Dubrovniku pripremilo je predstavu “Who the f*** is Biba?” koja igra u 20 sati. Gradsko kazalište lutaka Rijeka prikazat će u 18 sati predstavu “Četiri godišnja doba“, a Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka u 19 sati predstavit će “Čipku“. U Istarskom narodnom kazalištu u Puli, u 20 sati možete pogledati predstavu “Operacija Pašareta“. “Kazalište u doba covida” možete pogledati u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Ostatak programa dostupan je na poveznici https://www.noc-kazalista.com/program/ .

Nažalost, zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, Split je morao odgoditi svoj program za Noć kazališta 2020. Program je trebao uključivati obilazak kazališta i predstavu “Petar i Vuk” i “Lepurica”. Sigurnost publike i glumaca je najvažnija te je zato ova odluka morala biti donesena. HNK Split svoju sezonu nastavlja od sljedećeg tjedna.

Comments are closed.