Press "Enter" to skip to content

Nominacije za 64. dodjelu Grammyja: novi rekordi?

Phil McCarten/CBS

U utorak, 23.11.2021., Akademija za diskografsku umjetnost i znanost je putem live streama objavila nominacije za 64. dodjelu Grammyja uživo iz Grammy muzeja u Los Angelesu.

U broju nominacija ove godine vodi Jon Batiste sa čak 11 nominacija s albumom ‘We Are’, uključujući album godine, snimka godine i najbolji R&B album. Uz njega je to postigao jedino Kendrick Lamar prije šest godina.

Justin Bieber s albumom ‘Justice (Triple Chucks Deluxe)’, H.E.R. s albumom ‘Back Of My Mind’ i Doja Cat s albumom ‘Planet Her’ su s 8 nominacija na drugom mjestu, a Billie Eilish je sa 7 nominacija za album ‘Happier Than Ever’ na trećem mjestu.

Treće mjesto dijeli i Olivia Rodrigo koja nominirana za najboljeg novog izvođača te je sa svojim debitantskim albumom ‘Sour’ dobila 7 nominacija.

Jay-Z je osigurao mjesto kao osoba s najviše Grammy nominacija ikad koje, zajedno s tri ovogodišnje, ukupno broje 83 nominacije.

Grupa ABBA je dobila prvu Grammy nominaciju ikad u kategoriji snimka godine s pjesmom ‘I Still Have Faith In You’.

Kanye West je prvi put u 14 godina nominiran u kategoriji album godine kao vodeći izvođač s albumom ‘Donda’.

64. dodjela Grammyja će se održati 31.1.2022. u Crypto.com Areni u Los Angelesu. Same dodjele će biti nešto drugačije počevši od ove godine, glavne četiri kategorije će brojati deset nominiranih umjesto dosadašnjih osam. Dodane su i dvije nove kategorije te ukupan broj kategorija sada čini njih 86. Također su uvedene promjene u samom procesu nominacija i glasanja. Voditelj i izvođači za 64. dodjelu Grammyja još nisu najavljeni.

Sve nominacije možete pogledati na službenoj stranici Grammyja.

Comments are closed.