Press "Enter" to skip to content

NOVA GASTRO MJESTA NA ZAGREBAČKOJ SCENI KOJA MORATE POSJETITI

Food Division je novo mjesto u gradu koje ne želite propustiti. Nalazi se tik do Muzeja suvremene umjetnosti, u Središću. Sama ideja restorana je da spaja različitosti čime je zagarantirano da će i najizbirljiviji pronaći nešto za sebe. Ovo mjesto ukusnih zalogaja ima i prvu pravu otvorenu kuhinju, a tamo se može vidjeti chef Marko Alilović. Sam dizajn interijera odiše jednostavnošću i modernizmom.

Instagram: fooddivisionzg
Instagram: fooddivisionzg

Nije bitno jeste li obožavatelj steaka ili vegan. Ponuda Food Divisiona kreće se od tradicionalno pripremljenog japanskog ramena, preko australskog ribeyea, pa sve do piletine sa vaflima sa američkog juga. Ovdje izbor jela odgovara i poslovnom ručku i opuštenoj prijateljskoj večeri.

Instagram: fooddivisionzg

Food Division nalazi se na adresi Julija Knifera 7.

Eateria je mjesto koje spaja vrhunsko kuhanje i fenomenalan pogled na Zagreb. U velikom prostoru na sedmom katu poslovne zgrade smjestio se još jedan novi restoran na zagrebačkoj sceni.

Instagram: eateriazagreb

Vlasnica, Tena Majetić, godinama je već vlasnica i Cateringa Majetić: „Vrlo sam dobro upoznata sa gastro ponudom i ugostiteljstvom u Hrvatskoj. Ideja o restoranu nastala je spontano s obzirom na situaciju koja nas je snašla. Eateria je tako nastala u vrijeme pandemije, s početnom idejom gableca za poslovne ljude.“ No, s povećanim brojem posjeta i pozitivnim komentarima, ovo mjesto se podiglo na viši nivo.

Instagram: eateriazagreb
Instagram: eateriazagreb

Centar pozornosti je definitivno panoramski pogled na grad, a sama unutrašnjost uređena je istovremeno moderno i opušteno. Sve dekoracije pažljivo su odabrane od strane dizajnerice Monike Stojanove. Restoran ima i rooftop terasu sa dva vrta na kojima se može uživati u toplijim danima. Atmosferu također uljepšavaju mladi glazbenici s obzirom da su ponekad organizirane i live svirke.

Mladi tim kuhara vodi chef Antonio Koprić. Osim novog à la carte menija, gdje se mogu pronaći janjetina, pivac i domaći boškarin, u ponudi su i klasičnija jela, poput filane paprike i sarme. Osim standardne restoranske ponude, postoji i opcija zakupa prostora za manje grupe radi raznih prigoda, od krštenja, krizmi, diploma do privatnih evenata, a odvijaju se čak i manja vjenčanja. Eateria se nalazi na adresi Koranska 2.

Nico’s bistro nalazi se na Europskom trgu, prostire se na dvije etaže, a ima i terasu. Radi se o moderno uređenom prostoru gdje prevladavaju bijeli i sivkasti tonovi sa bakrenim detaljima. Prostor je okružen velikim staklenim stijenama koje pružaju puno prirodne svjetlosti.

Instagram: nicosbistrozagreb

Moderno opremljena kuhinja odijeljena je samo tamnim staklom što omogućava gostima uživanje u pogledu na pripremu njihovih jela. Za pripremu delicija zadužen je ugledni engleski chef James Hanry Hargreaves. Znanje i iskustvo je gradio i kao šef kuhinje u restoranima u Španjolskoj i Češkoj.

Svojom posebnom gastronomskom ponudom predstavlja spoj bistroa i ‘fine dining’ restorana. Na meniju se nalazi spoj engleske, talijanske, hrvatske i mediteranske kuhinje pripremljene s posebnim naglaskom na lokalne i sezonske sastojke.

Instagram: nicosbistrozagreb

Nico’s bistro smješten je u Ban centru, Augusta Cesarca 4.

Comments are closed.