Press "Enter" to skip to content

Novi ministar graditeljstva: ”Plana obnove nema…”

Branko Bačić/gov.hr

Vlada Republike Hrvatske izglasala je novog ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine te potpredsjednika Vlade, Branka Bačića. Na novoj je dužnosti naslijedio bivšeg ministra Paladinu, a posao mu nije nepoznat jer je već bio ministar graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Bačić je rođen u Dubrovniku, diplomirani je inženjer geodezije i politički je aktivan od 1990. g. Do sada je obnašao dužnost predsjednika HDZ-ova Kluba zastupnika.

Nakon polaganja prisege, ministar Bačić je prokomentirao dosadašnju obnovu i rekao kako plana obnove još nema jer ga je teško raditi na trenutnom sustavu.

 “Nitko ne može upravljati obnovom ako nema plan obnove, a plana obnove nema, a da bi imali plan obnove moramo imati sliku svih zahtjeva s terena objedinjenih na jednom mjestu”

Branko Bačić

Bačić kao dva glavna cilja za ovu godinu navodi kako želi do kraja lipnja potrošiti milijardu i tristo milijuna eura iz Fonda solidarnosti, a najvažnije je da veći dio 4500 sugrađana koji trenutno žive u kontejnerima do početka sljedeće zime bude smješteni u kuće.

Slijedi izmjena zakona

Iako Bačić govori kako konkretnog plana nema, Vlada na svojem Twitter računu najavljuje promjene zakona već kroz deset dana. Nadaju se skratiti cijelu proceduru za 40% i znatno smanjiti broj sudionika u procesu obnove, navodeći da će to ubrzati cijeli proces.

Nakon ove objave, građani su pitali zašto je to tek sada najavljeno.

Comments are closed.