Press "Enter" to skip to content

Novi ‘spin-off’ obitelji Addams obara rekorde na Netflixu

Tko o čemu, Tim Burton o gothu. I ovoga puta djelo redatelja koji je najpoznatiji po svojoj mračnoj i vrlo intrigantnoj estetici, obara rekorde gledanosti. Nova Netflixova serija, ‘Wednesday’ prati priču već dobro poznate obitelj Addams. U središtu serije nalazi se šesnaestogodišnja Wednesday Addams, tiha, inteligentna i sarkastična tinejdžerka koja istražuje splet ubojstava na akademiji Nevermore.

Savršen spoj horora i komedije

Posebnost ove serije se nalazi upravo u nadnaravnim scenama začinjenim sarkastičnim i svakako humorističnim komentarima mlade Wednesday. Iako mračna, serija je prilagođena svim uzrastima, a prva sezona donosi nam osam uzbudljivih epizoda koje prate jednu školsku godinu punu misterija. Glavnu ulogu oživjela je Jenna Ortega, najpoznatija po ulozi ‘Ellie Alves’ u drugoj sezoni Netflixove serije ‘You’. Uz Ortegu, glume i Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Thora Birch i mnogi drugi. Na popisu aktera ovog spin off-a našla se i proslavljena Christine Ricci, čija je verzija Wednesday već svima poznata, no ovoga puta u drugoj ulozi.

Priča ove groteskne obitelji seže još iz davne 1938. godine kada ju je stvorio američki crtač stripova Charles Addams. Mnogo ih je pokušalo prenijeti ovu morbidnu priču na ekrane, no ne polazi im za rukom. Sve do filma iz 1991. godine u režiji Barrya Sonnenfelda koji je ovu neobičnu obitelj proslavio uz pomoć izvrsnih glumaca i mistične scenografije.

Iako je izašla nedavno, serija je dogurala na Netflixove top liste i može se reći, sigurno opravdala očekivanja Burtonovih fanova.

Comments are closed.