Press "Enter" to skip to content

Novo izdanje Interlibera; predstavljen rukopis Marka Pogačara

U razgovoru za Premium program urednik Ivica Prtenjača ”Latinoamericanu” opisuje kao skup intenzivnih tekstova koji napadaju sva osjetila, a naturalistički prikaz prirode i ljudi u novopredstavljenom rukopisu zasigurno potvrđuje tu izjavu.

”Latinoameriana” je djelo koje predočava živopisan spoj putopisa i emocija koje je u njega unio autor Marko Pogačar. Ovaj mladi autor iza sebe već ima niz hrvatskih i međunarodnih nagrada za poeziju.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ovogodišnje 43. izdanje Interlibera dobilo je svoje online uprizorenje. Projekt ”Knjiga svima i svuda”, održava se od 10. do 15.11., a osim webshopa, uključuje i Premium program gdje domaći autori imaju priliku predstaviti svoja književna djela, a gledateljima je dostupan na Youtube kanalu ZNK ili na HRT-u 3.

Jedan od, na taj način, predstavljenih autora je i naš najprevođeniji pjesnik Marko Pogačar. Isti nam u svojoj novoobjavljenoj knjizi ”Latinoamericana”, kroz 90 stranica dočarava svoja iskustva i osjećaje koje proživljava tijekom 7 putovanja južnoameričkim podnebljem. Radnja djela je prvenstveno usmjerena na ljude s tih područja i njihove svakodnevne živote. Riječima Marka Pogačara, osnova i cilj njegova književnog teksta su detalji i fragmentirana radnja, a upravo to čini ono što nazivamo prepoznatljivim autorskim pečatom.

Comments are closed.