Press "Enter" to skip to content

Novogodišnje odluke koje će vam promijeniti život

Nova godina je otkucala i pravo je vrijeme za uvođenje novih navika koje će nam poboljšati tijelo, um i dušu. Ove godine, vrijeme je da sami sebe stavimo na prvo mjesto!

  1. Posvetite se zdravijoj rutini spavanja.
    Mnogi zdravstveni problemi mogu se povezati s lošim snom. Posvetite se uvođenju rutine kako bi vaše tijelo dobilo kvalitetan odmor koji mu je potreban.

2. Čitajte više knjiga

Izvor: pinterest

Neuroznanstvenici se slažu da će dnevnih 15 minuta s “nosom u knjizi”, poboljšati zdravlje vašeg mozga. U svijetu prepunom atrakcija koje nam smanjuju pozornost, čitanje je jedna od rijetkih aktivnosti koja poboljšava koncentraciju jer zahtijeva posvećenost.

3. Prestanite pušiti

izvor: lybrate

Cigarete su iznimno štetne za zdravlje i duhanski proizvodi općenito predstavljaju ozbiljnu prijetnju. Čim prestanete pušiti, odmah ćete imati zdravstvene koristi. Nakon samo 20 minuta otkucaji srca vraćaju se u normalu. U roku od jednog dana, razina ugljičnog monoksida u krvi također se vraća na svoje mjesto, a za samo 2-3 tjedna počet će se smanjivati ​​izgledi za srčani udar!

4. Smanjite korištenje mobitela

izvor: pinterest

Većina ljudi u prosjeku provede oko 3 sata na mobilnim uređajima svaki dan. Sve više se vide posljedice poput smanjenja kvalitete razgovora, negativan utjecaj na kratkoročno pamćenje i rješavanje problema kao i pozitivna korelacija s depresijom. Jedan dan u tjednu odvojite se od mobilnog uređaja kako bi pokrenuli naviku koja će vam pomoći smanjiti korištenje mobitela. Ako provodite puno vremena na određenoj društvenoj mreži, razmislite o deinstalaciji aplikacije!

5. Pišite dnevnik

izvor: pinterest

Znanstvenici su otkrili da 15-minutno pisanje dnevnika svaki dan značajno smanjuje stres i tjeskobu. Vođenje dnevnika poboljšava komunikacijske vještine, približava nas našim ciljevima i pomaže nam naučiti nešto iz svake situacije koju smo doživjeli. Vođenje dnevnika pomaže održati vaš mozak u vrhunskoj formi.

Comments are closed.