Press "Enter" to skip to content

Obiteljsko nasilje kod Pule

foto: Glas Istre

U subotu, 28. studenoga, pulska policija zadobila je dojavu da je u kući u Fažanskoj ulici, u Galižani, pronađena mrtva žena. Na mjestu dolaska zatekli su mrtvu 54-godišnjakinju i ozlijeđenog 60-godišnjaka.

60-godišnjak je prvo ozlijedio ženu oštrim predmetom te je ona, zbog težine ozljeda, preminula na licu mjesta. Osumljičeni si je potom pokušao oduzeti život, no prevezen je u bolnicu s teškim ozljedama, ali van životne opasnosti.

Tijelo preminule prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije, a nad osumljičenim će se provesti kriminalno istraživanje zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo ubojstva nakon što bude pušten iz bolnice.

Navodno je riječ o bišim supružnicima koji su i dalje živjeli u istoj kući, a da je motiv napada ljubomora. Policija je, kako se doznaje, već imala postupanja prema muškarcu te ga je i prošle godine prijavila zbog prijetnje da će ubiti bivšu suprugu. Tada je uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske, a nesluženo se doznaje kako je onda dobio i zabranu prilaska ženi.

Mještani su izrazito potreseni događajem, za preminulu imaju riječi pohvale, a za osumljeničenog kažu da se znalo da ima problema s alkoholom. Ističu kako je i prije prijetio da će ju ubiti, a da oni koji su trebali reagirati, nisu.

Comments are closed.