Press "Enter" to skip to content

Od danas drive-in testiranje i u Osijeku

Početak tjedna u Osječko-baranjskoj županiji obilježio je početak drive-in testiranja, odnosno uzimanja uzoraka za COVID-19. Testiranje se vrši kod sportske dvorane Gradski vrt i već je danas prikupljeno 100 uzoraka koje će obraditi Zavod za javno zdravstvo OBŽ i KBC Osijek.

Broj zaraženih na području Slavonije i Baranje zadnja dva tjedna u znatnom je porastu u odnosu na ostatak Hrvatske;  tako je u posljednja 24 sata testirano ukupno 294 osobe, od kojih je 115 pozitivno na COVID-19. Najviše zaraženih broji Osijek s 38 slučajeva te Našice s 37 oboljelih.

foto: Radio Osijek

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 269 osoba, od kojih je 49 na respiratoru. U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije preminule su tri osobe u dobi od 68, 70 i 77 godina, koje su uz COVID-19 bolovale i od drugih komorbiditeta.

Mjera samoizolacije trenutno je propisana 2699 osoba unutar OBŽ te je provedeno 30 samoinicijativnih provjera poštivanja iste. Policija je u svih 30 provjera osobe zatekla na prijavljenoj adresi. Provedena je i provjera poštivanja ostalih epidemioloških mjera te je tako obavljen nadzor nad 83 objekta. Na području grada Osijeka u jednom je vjerskom objektu utvrđeno nepoštivanje ograničenog broja osoba, te je sukladno tome, izrečeno upozorenje.

Prema podacima za javno zdravstvo OBŽ, od početka pandemije Osječko-baranjska županija bilježi 13 311 pozitivnih slučajeva te 10 089 oporavljenih osoba, dok je trenutno pozitivno aktivnih slučajeva 2964.

foto: Radio Osijek

 

Comments are closed.