Press "Enter" to skip to content

Odličan odmor za kraj praznika na samom sjeveru Europe

Izvor fotografije:Marta Nakić

Ne znate kamo bi otputovali za vrijeme praznika? Dosadile su Vam tople i južne destinacije? Mi imamo odlično rješenje za Vas

Riječ je o državi na samom sjeveru Europe, Danskoj. Da budemo precizniji pričamo o gradu Kopenhagenu. O gradu ne puno većem od Zagreba koji me je oduševio sa svojom arhitekturom i ljudima. Nećete pogriješiti ako se odlučite provesti svoje praznike tamo.

Za odlazak u Dansku odlučila sam se voziti avionom do aerodroma u Malmu koji je svega sat vremena udaljen od Kopenhagena te odlučila sam se za Ryanair kompaniju koja je poprilično prihvatljiva za moj studentski budžet. Vožnja vlakom od Malma do Kopenhagena trajala je poprilično kratko uz prizore Sjevernog mora koje je više nalikovalo nekom tmurom jezeru.

Prvi dan prijateljica i ja prošetale smo se po glavnim trgovima u samom centru, te smo odlučile razgledati jedno od njihovih najpoznatijih naselja Nyhavn koji je poznat kao ribarsko naselje sa malim slatkim kućicama.

Izvor fotografija: Marta Nakić

Drugi dan bio je nešto zanimljiviji. Posjetila sam akvarij koji se smatra najvećim u tom dijelu Europe. Posjetitelji mogu vidjeti različite vrste biljnog i životinjskog svijeta od morskih pasa pa sve do različitih algi toga područja.

Izvor:Marta Nakić

Ostalih dana posjetila sam različite muzeje i galerije koje su značajne za sam grad. Kopenhagen je povijesni grad koji je ujedno i moderan te pruža kako i stanovnicima tako i turistima puno mogućnosti. Ova destinacija odlična je za odmor mladim ljudima jer skoro svi pričaju engleski, postoji puno atrakcija koje nisu muzeji i galerije koje će omogućiti turistima zabavu i odmor te s obzirom da je Kopenhagen multinacionalan grad turisti su u mogućnosti isprobati različitu hranu iz svih dijelova svijeta. Toplo preporučam da posjetite jednu od njihovih pekara/slastičarnica koje su poznate po toplim cimet rolicama.

Izvor fotografije: Marta Nakić

S obzirom na današnju pandemiju koronavirusa prije ulaska u državu obavezno je testiranje PCR testom i negativan rezultat star 48 sati. Kao i u Hrvatskoj obavezno je nositi masku u zatvorenim prostorijama i pridržavanje propisanog razmaka.

Ako se odlučite otputovati u Dansku preporučam par stvari: toplu odjeću s obzirom na klimatske uvjete, kompaniju Ryanair , hostel ili bnb nego hotel i dobro raspoloženje.

Ugodni blagdani i sretan put!

Comments are closed.