Press "Enter" to skip to content

Olimpijski centar Jahorina u samom srcu Bosne i Hercegovine

FOTO: Dora Serenčeš

Ako ove godine niste uspjeli otići na skijanje ovaj Olimpijski centar u samom srcu Bosne i Hercegovine, u blizini Sarajeva neka vam bude na popisu za iduću zimu. Jahorina je planina s predivnom prirodom kroz cijelu godinu, ne samo zimi. Pogledi s vrha planine oduzimaju dah svojom ljepotom. Ova destinacija svakako je vrijedna odlaska na malo duži put od Zagreba (~5sati) na vikend ili malo duži odmor.

FOTO: Dora Serenčeš
0 m
Visina ski centra

Staze i cijene

Na cijeloj planini ima preko 20 staza i 8 ski liftova (dvosjed, šestosjed, gondola, sidro) koji vas vode na različite nadmorske visine planine. Cijene za ski karte variraju u kojem razdoblju dolazite, no za vrijeme pik sezone jedna dnevno noćna karta iznosi 320kn za skijanje 24 sata te korištenje svih ski liftova neograničeno. Svakako imaju i ponude za više dana po nižim cijenama koje se više isplate.

FOTO: OC-Jahorina
Smještaj i oprema

Ponuda smještaja je iznimno dobra, od hotela s wellnesima do privatnih apartmana i kuća za manji i veći broj ljudi. Cijene isto tako variraju u kojem razdoblju dolazite, te se kreću od 50€ pa na više po noćenju.
Ako nemate svoju opremu, ista se može iznajmiti na više mjesta po različitim cijenama (~80kn/dan). Bilo za odrasle, mlade ili djecu dostupno je sve u svim veličinama.

FOTO: Dora Serenčeš
Hrana i atrakcije

Na planini ima više restorana, tako da se ne morate brinuti oko hrane i kuhanja. Cijene na meniu su pristupačne, a sam izbor hrane je odličan. Svakako treba probati njihov specijalitet čevape u somunu.

Uz odličnu hranu na planini se može uživati i na organiziranim događajima (party, koncerti, doček Nove godine), školi skijanja, vrtić za djecu, zip line...
FOTO: Dora Serenčeš
Blizina Sarajeva

Ako se odlučite na ovo putovanje, svakako odvojite dan i za posjet glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva, koji je od Jahorine udaljen samo 30km. Ljepote grada će vas osvojiti i svakako vas privući da se vratite barem još jednom.

Comments are closed.