Press "Enter" to skip to content

Orlovi lete u Katar!!

Izvor: REUTERS/Pedro Nunes

Nakon Hrvatske, i Srbija se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo, a njihov čin dan nakon utakmice, raznježio je sve.

Nakon što se Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo zahvaljujući nesretnom pogotku Fjodora Kudrjašova u vlastiti gol, nešto kasnije Srbija je u 90. minuti odnijela pobjedu nad Portugalom i također se izravno kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Utakmica između Portugala i Srbije bila je nešto napetija nego ona između Hrvatske i Rusije. Naime, Portugal je već u 2. minuti poveo pogotkom Renata Sanchesa. Srbija se odlično držala, te je Dušan Tadić u 33. minuti izjednačio rezultat. Ono što je srpske reprezentativce odvelo u Katar, a ostatak Srbije u delirij, bio je pogodak Aleksandra Mitrovića u 90. minuti susreta.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, obećao je reprezentaciji Srbije uručiti milijun eura ako se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Srpska premijerka, Ana Brnabić, to obećanje je pretvorila u službenu odluku te je svota od milijun eura uplaćena na račun Nogometnog saveza Srbije.

Ono što je pomalo šokiralo, ali definitivno raznježilo sve, je odluka reprezentativaca da taj novac uplate za liječenje bolesne djece, čime su srpski nogometaši pokazali svoje veliko srce.

Comments are closed.