Press "Enter" to skip to content

Penzioner uređivao pilom krošnje stabala u svom vrtu pa ostavio bez struje dva naselja

foto: Iva Šarić

U subotu oko 13:20 sati u općini Oprisavci je nespretni penzioner prerezao granu koja je pala na kabel električnog voda. 69-godišnjakovo uređivanje vrta motornom pilom je rezultiralo nestankom struje u čak dva naselja.

Zbog oštećenja navedenog voda došlo je do prekida isporuke električne energije za oko 1500 korisnika u dva naselja. Nestanak struje je u jednom naselju trajao oko dva i pol sata, a u drugom naselju pet minuta. Djelatnici Hrvatske elektroprivrede su sanirali navedena oštećenja – kažu iz PU brodsko-posavske

Jutarnji list

Umirovljenik se sigurno nije nadao takvom rezultatu piljenja krošnji. Šteta je sankcionirana, no njegovoj muci ipak nije došao kraj jer policija i dalje utvrđuje okolnosti i činjenice koju su vezane za samo kazneno djelo te procjenjuje štetu. Kada policija skupi sve potrebne podatke protiv umirovljenika će uslijediti odgovarajuća prijava prenosi Jutarnji list.

Ne zna se točno sama veličina grane, no potvrđeno je da se radilo o velikoj grani jer u suprotnom ne bi mogla napraviti ovoliku štetu. Rezanje grana ipak može biti opasan posao kao što je to i dokazao slučaj nesretnog umirovljenika koji će vjerojatno ubuduće ovakav pothvat prepustiti profesionalcima.

Comments are closed.