Press "Enter" to skip to content

Plenković o porastu cijena: Vratite cijene na one od 31.12.!

Hrvatska je 1. siječnja ušla u europodručje što je nekim trgovcima bio razlog za znatno povećanje cijena. Nakon nekoliko dana i žalbi građana, hrvatska je Vlada odlučila reagirati.

Vlada je nakon sastanka s trgovcima, u četvrtak donijela odluku o zabrani neopravdanog povećanja cijena i izdala naredbu nadležnim službama o pojačanoj kontroli cijena. Cijene se moraju vratiti na one od 31. prosinca 2022.

izvor: LiderMedia

Premijer je prilikom jučerašnjeg primanja povodom pravoslavnog Božića dodatno prokomentirao ovaj slučaj:

Nismo mi sada u situaciji gdje ćemo gledati kako netko proces koji je dugoročno koristan za građane i naše gospodarstvo, sada tu nešto lovi u mutnom na jedan način koji je neprimjeren. Reagirat će se! (…) Mi smo i u Europskoj uniji, NATO-u, Schengenu te europodručju. Želimo rješavati sva otvorena pitanja, unaprjeđivati odnose sa svim nama susjednim zemljama, štititi hrvatske manjine koje žive u zemljama u našem okruženju. Dobro je da na ovakvim prigodama uoči blagdana uspostavimo kontakt. Kasnije će biti vremena za dijalog.

Andrej Plenković

Premijer je u svojoj izjavi istaknuo kako vjeruje da će građani prepoznati trgovce koji ”love u mutnom” i da s takvima neće surađivati. Također je napomenuo da je povećana minimalna plaća u dogovoru sa sindikatima i poslodavcima, ali da to nema veze s prelaskom na euro.

Cijelu izjavu o cijenama nakon prelaska na euro, ali i susjedskim odnosima s drugim državama, prenosi 24sata.

Comments are closed.