Press "Enter" to skip to content

Pobjednici 18. Zagreb Film Festivala

Ovog vikenda održao se Zagreb film festival, po prvi puta u online izdanju. Vjerne pratitelje nije omeo ni novi format, pa je gledanost bila i veća nego što se očekivalo. Kao i svake godine zadnji dan su proglašeni pobjednici, čiji su redatelji nagrade prihvaćali putem video poziva.

Nagradu Zlatna kolica za najbolji dugometražni film osvojio je film Oaza, uz to film je dobio novčanu nagradu od 4000 eura. Film je nastao u koprodukciji Srbije, Nizozemske, Slovenije, BiH i Francuske, a redatelj je Ivan Ikić. Prema riječima žirija ovaj film nadilazi granice kategorije najboljeg filma i granice najboljih glumaca.

Film Oaza

Žiri međunarodnog kratkometražnog programa Kokice dodijelio je prvu nagradu i 1000 eura francuskom filmu Dustin redateljice Naïle Guiguet. A nagradu za najbolje kratkometražno ostvarenje ponio je hrvatski film redateljice Sare Grgurić U šumi. “Zbog prirodnosti i suptilnosti glumačke igre, nenametljivosti estetike koja nas uvlači u emociju filma i zbog potrebe da se artikuliraju i iznesu osobni osjećaji, ovaj film budi u nama nešto posebno” stoji u objašnjenu žirija o pobjedi ovog našeg filma.

Sara Grgurić

Ostale nagrade dobili su filmovi S kao sreća redatelja Johna Sheedyja za najbolji film festivala u programu KinoKino, te dječji film Oskar i Lili, gdje nas nitko ne poznaje redatelja Arasha T. Riahija.

Comments are closed.