Press "Enter" to skip to content

Podzemni grad u Istri

 

Dugo iščekivani labinski Podzemni grad, konačno je zaživio. Nažalost, još uvijek ne u stvarnosti, no kako bi mogao izgledati, pokazuje najnovija simulacija buduće atrakcije. Muzej, suvenirnica, vinski podrum i akvarij niču u Labinu ispod zemlje u prostorima nekadašnjeg rudnika. Simulaciju je izradila labinska producentska kuća Level 52 u kooprodukciji s 3DX Studiom te zahvaljujući Gradu Labinu koji vodi projekt oživljavanja rudnika.

 

Podzemni grad Labin, simulacija, Level 52

 

– Doživljaj započinje u središtu grada, kod najimpozantnijeg simbola rudarstva – izvoznog tornja, kolokvijalno “Šohta”. Toranj je nekad i sam služio za spuštanje rudara u rudnik, a upravo prošle godine je obnovljen s namjerom da jednog dana ponovno uđe u uporabu – ističe Sanel Isanović, kreativni direktor i jedan od vlasnika tvrtke Level 52.

Ostatak sadržaja podijeljen je u 5 modula : Ulaz i infopoint, recepciju dizajniranu u rudarskom stilu , Art modul (galerija za izložbe i multimedijalne zahvate), Mine escape modul (popularni koncept escape rooma prilagođen rudarskoj tematici), Edu dome (kupola sa projekcijom u 360° ), Eno gastro modul koji je zamišljen kao vinski podrum s lokalnim vinima te gift shop u kojem će se moći pronaći suveniri lokalnih proizvođača i obrtnika.

 

Podzemni grad Labin, simulacija, Level 52

 

Dio rute je zamišljen kao vožnja vlakom, a posljednji dio mora se pješačiti zbog posebnih uvjeta tunela. Posjetitelj prođe više od dva kilometra i izlazi u turističko naselje Rabac, na samu plažu.

– Upravo spremamo umjetničke zahvate u povodu 100. obljetnice Labinske republike. Ne možemo puno otkriti, ali ponovno je riječ o sadržajima koji su tehnološki izazovni – zaključio je Sanel Isanović.

Comments are closed.