Press "Enter" to skip to content

Pojačan promet na graničnim prijelazima u Hrvatsku, čekanja su višesatna

Nakon produženog vikenda nastala je povećana gustoća prometa na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u oba smjera i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Bregane. Gužve su i na nekim graničnim prijelazima sa Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku, izjavio je Hrvatski autoklub.

Foto: CROPIX
Foto: CROPIX

Na ulazu iz Srbije u Hrvatsku čeka se između dva i šest sati. Najveće gužve su u Bajakovu gdje se na graničnom prijelazu čeka do 6 sati. Dva sata se čeka na prijelazu Ilok i Tovarnik.

Foto: HAK
Foto: HAK

Na ulazak u Hrvatsku preko graničnih prijelaza iz Bosne i Hercegovine čeka se do 5 sati. Kolona se stvara u Jasenovcu, a čeka se do 5 sati. Gužva je i na GP Hrvatska Kostajnica gdje se čeka 4 sata, Staroj Gradišci gdje se čeka 2 sata i u Slavonskom Brodu 1 sat.

HAK također upozorava na mokre kolnike i maglu u unutrašnjosti i Gorskom Kotaru. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Više aktualnih informacija o stanju na cestama pronađite ovdje.

Comments are closed.