Press "Enter" to skip to content

Policajci iz Save izvukli desetero promrzlih migranata: Dvoje ih je prevezeno na liječenje u Novu Gradišku

19.02.2021., Sibenik – Policijski automobil sibenske intervente policije. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

I ovog vikenda policija PU brodsko-posavske nastavila je proces spašavanja ilegalnih migranata iz rijeke Save pored mjesta Davor. Nakon što su u PP Stara Gradiška zaprimili dojavu građana o pojedincima u rijeci Savi, intervenirala je PU brodsko posavska i pripadnici HGSS-a koji su složno uspjeli izvući čak desetero migranata te su ih tako spasili od većih fizičkih posljedica.

Nakon što je na mjesto intervencije došla i Hitna pomoć, utvrđeno je da dvije osobe iziskuju dodatnu liječničku skrb, a ostatak je poslan u policijsku postaju na daljnju obradu.

“Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici sa službenim plovilima, koji su utvrdili da se radi o deset muških osoba, stranih državljana, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu. Po prelasku rijeke Save stranci su došli u poplavljeni dio 50-tak metara od korita rijeke gdje im se probušio čamac pa su ostali zarobljeni u hladnoj vodi. Policijski službenici su angažirali pripadnike HGSS-a koji su pomogli policijskim službenicima izvući promrzle osobe iz vode do službenih plovila, a kojima su prevezeni na suho i sigurno. I ovaj put policijski službenici su promrzlim osobama u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu. Podsjećamo na opasnost ovakvih nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, posebice čamcima koji se lako mogu probušiti, kao što je to bio ovaj slučaj, ili čak prevrnuti na sredini rijeke Save koja je puna virova i drvenih trupaca (i slično) te su moguće velike tragedije – napominju iz policije apelirajući ponovno na “osobe koje pokušavaju nezakonito ući u RH ili osobe koje im u tome pomažu ili ih potiču, da to ne čine, jer se tako izlažu izravnoj opasnosti od utapanja te također čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti sankcionirani.”- tvrde službenici PU brodsko-posavske za Jutarnji list.

Comments are closed.