Press "Enter" to skip to content

Poslijediplomski student kriminalistike je uoči ubijanja četvero studenata uhodio žrtve

Bryan Christopher Kohberger je optužen da je 13. studenog usmrtio četvero studenata dok su spavali: Kaylee Goncalves, Madison Mogen, Xanu Kernodle i Ethana Chapina. Glavni dokaz ubojstva, nož, još uvijek nije pronađen.

Foto: Twitter/Canva

Podaci s mobitela 28-godišnjeg doktorskog studenta pokazuju kako je često bio u isto vrijeme na istoj lokaciji kao i tri ubijene djevojke i dečko jedne od njih. Četvero studenata je živjelo u kući izvan kampusa Sveučilišta u Idahu gdje su se i stravična ubojstva dogodila.

Postao je sumnjiv policiji kada su pronašli njegov DNA na mjestu zločina. Također, njegov je automobil bio viđen u blizini te kuće. Ipak, motiv za ubojstvo još uvijek nije potvrđen, ni je li poznavao žrtve. Uhićen je mjesec i pol nakon ubojstava u državi Pennsylvaniji, gdje je i živio. Određen mu je pritvor te je osim za ubojstva optužen i za provalu. Poznanici su ga opisali kao čudaka te su rekli da se nije promijenio u tjednima poslije ubojstva.

“Svaki kontakt ostavlja trag. To vam samo pokazuje njegovu aroganciju. Pročitao je nešto u knjigama i misli da je pametniji od policije. Iskustvo na kraju dana pobijedi nauku.”

Profesor kriminalistike i umirovljeni policijski narednik Joseph Giacalone

Izvor blizak policiji također je rekao kako je osumnjičenik bio jako oprezan te je nosio rukavice tjednima nakon ubojstava kako ne bi ostavio nigdje otiske.

Comments are closed.