Press "Enter" to skip to content

Prava poslastica za sve obožavatelje serijala Harry Potter

Dokumentarac “Harry Potter 20. obljetnica: Povratak u Hogwarts” premijerno je prikazan 1. siječnja 2022. godine na HBO Max kao poklon obožavateljima za 20. godišnjicu filma „Harry Potter i Kamen mudraca“. Film okuplja glumce, redatelje te sve zadužene za snimanje i prikazivanje svjetski poznate franšize. Najpoznatiji trio Harry Potter, Ron Weasley i Hermiona Granger koje su utjelovili Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson okupljaju se kako bi ispričali obožavateljima svoje dojmove i tajne sa seta.

Izvor: https://www.facebook.com/harrypottermovie

Film započinje izrazom Albusa Dumbledorea kako je vrijeme tajanstvena stvar nakon čega slijedi prikaz Londona i Tower Bridgea . Ulice su okićene božićnim ukrasima i svjetlećim lampicama što omogućava pravi blagdanski ugođaj. Citat predstavlja savršen početak filma zato što naglašava vrijeme od dvadeset godina koje je prošlo od izlaska prvog djela poznatog serijala Harry Pottera. Prva minuta filma privlači gledatelje za male ekrane te ih zasigurno ne ostavlja ravnodušnima. Poznati glumci, Emma Watson, Matthew Lewis i Robbie Coltrane, primaju svoja pisma, odnosno pozivnice za okupljanje povodom proslave 20. obljetnice. Okupljanje i povratak filmske ekipe u Hogwarts simboličkog je značenja. Kako bi se naglasila i postigla željena emocija te dočarao osjećaj čarolije potrebno je gledatelje odvesti na mjesto gdje je sve započelo. Emotivnu nabijenost pojačavaju i pomno odabrana mjesta, odnosno rekonstruirane prostorije iz čarobnjačke škole Hogwarts na kojima su snimljeni intervjui s glumcima.

Izvor: https://www.facebook.com/harrypottermovie
Izvor: https://www.facebook.com/harrypottermovie

Jedina stvar koju bi gledatelji mogli zamjeriti je ne pojavljivanje Michaela Gambona koji u šest nastavaka usavršuje ulogu Albusa Dumbeldorea, izostanak Maggie Smith poznatu kao Minerva McGonagall te još ponekih glumica i glumaca. Također, spisateljica J. K. Rowling pojavljuje se jedino u kratkom isječku iz arhive iz 2019. godine što bi moglo narušiti sklad idealnih odnosa koji se prezentira publici. Unatoč minimalnim zamjerkama, ovo je prava poslastica za sve obožavatelje koja otkriva tajne o prvoj zaljubljenosti glumaca na setu, odrastanju, odustajanju, problemima i prijateljstvu. “Harry Potter 20. obljetnica: Povratak u Hogwarts” prikazuje nastavak čarolije te oživljava dobro poznata stara sjećanja i emocije. Povratak Harry Pottera na male ekrane putovanje je kroz uspomene koje su obilježile jednu eru odrastanja i ljubavi.

4.4/5

Comments are closed.