Press "Enter" to skip to content

Predsjednik Milanović se cijepio protiv koronavirusa

 

Izvor: Facebook: Zoran Milanović

Kako bi svratio pozornost na važnost cijepljenja u borbi protiv pandemije i potaknuo građane na što veći odaziv, predsjednik Milanović se, danas na Pantovčaku, javno cijepio protiv koronavirusa. Odmah nakon njega, cjepivo je primio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj.

U izjavi za medije Milanović je poručio da cjepivo sigurno pomaže te da se svatko, prije cijepljenja, treba konzultirati sa svojim liječnikom kako ne bi došlo do alergijskih reakcija. Također je izjavio: „ Pozivam sve koji žele, ali i one koji ne žele i dvoume se, da se cijepe, da uzmu ovo cjepivo ili bilo koje od verificiranih cjepiva. To nije napravljeno napamet, ozbiljan je proces verifikacije. U onom trenutku u kojem, a on nije daleko, bude veća ponuda od potražnje, kad bude više cjepiva nego onih koji su se voljni cijepiti, to je točka preokreta. To je sve što na ovu temu mogu reći. Ljudi, cijepite se, to je bolje nego razboljeti se. Ne manje loše, nego bolje.

Predsjednik je istaknuo kako nije normalno da liječnik koji cijepi druge, sam nije primio cjepivo. Dodao je da svatko tko se ne želi cijepiti, preuzima odgovornost za svoje zdravlje te da je nemoguće bilo koga natjerati na cijepljenje. Smatra da će sustav biti manje opterećen nakon cijepljenja starijih i bolesnih građana.

Istovremeno, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici počelo je cijepljenje ministara. Cijepit će se ministar financija Zdravko Marić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te brojni drugi.

 

Comments are closed.