Press "Enter" to skip to content

PREGLED UTAKMICE: Veliki derbi na Maksimiru razočarao navijače

Dinamo je u posljednjem kolu jesesnkog dijela SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekao Hajduk. Dugo iščekivani okršaj završio je bez pogotaka, uz svega dva upućena udarca u okvir gola tijekom cijele utakmice.

Dinamo se od početka bolje postavio na terenu i imao veći posjed lopte, ali osim toga nije izgledao puno opasnije od protivnika. Jedini koji se istaknuo u redovima modrih bio je japanski reprezentativac Kaneko. U prvom je poluvremenu stvarao velike probleme Hajdukovoj obrani, a u 67. minuti susreta stvorio je odličnu priliku za suigrača Petkovića koji nije najbolje reagirao.

Izvor: Facebook – SuperSport HNL

Najveće se uzbuđenje na utakmici dogodilo u 78. minuti kada je lopta, nakon nezgodnog ubačaja s lijevog boka, završila u Hajdukovoj mreži. Veliko slavlje Zagrepčana ubrzo je pokvario glavni sudac Kolarić koji je, nakon pregleda akcije u VAR sobi, pogotak poništio radi igranja rukom čak dvojice Dinamovih nogometaša.

Što se tiče Hajduka, od samog je početka bila izvjesna strategija trenera Karoglana – prepustiti loptu Dinamu i čuvati vlastitu mrežu. To se jasno vidi samo jednim pogledom na statistiku jer su Splićani u cijelom susretu uputili samo 3 udarca prema Dinamovim vratima, od kojih niti jedan nije išao u okvir. Međutim, s obzirom na konačan rezultat i stanje na tablici, lako je za pretpostaviti da su ovim ishodom u puno većoj mjeri zadovoljni pristaše kluba s juga.

Hajduk je ovim rezultatom ostao na prvom mjestu sa 41 bodom i 19 odigranih utakmica. Druga je Rijeka sa 35 osvojenih bodova i utakmicom manje, dok je Dinamo na trećem mjestu s 34 boda, ali i dvije manje odigrane utakmice u odnosu na vodeći Hajduk. Tablica trenutno izgleda ovako:

Izvor: Facebook – SuperSport HNL

Možda i najzanimljiviji podatak sa nedjeljne utakmice jest onaj koji je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova na portalu X. Radi se o privođenju dvadeset i četvorice navijača tijekom utakmice, od kojih je deset domaćih, a četrnaest gostujućih.

Izvor: Facebook – GNK Dinamo Zagreb

Comments are closed.