Press "Enter" to skip to content

Premijer Plenković objavio nove epidemiološke mjere

Izvor: Flickr.com

Premijer Andrej Plenković objavio je u četvrtak nove epidemiološke mjere za suzbijanje koronavirusa, koje će stupiti na snagu od 28. studenoga i trajat će do 21. prosinca 2020. godine. Nove mjere uključuju potpuno zatvaranje kafića, restorana, zabranu svadbi te sajmova i većine sportskih natjecanja.

Premijer Plenković ističe: “Pozivali smo sve na maksimalnu odgovornost i solidarnost i upozoravali da se situacija brzo može pogoršati ne budemo li se pridržavali mjera. Nažalost, u tome nismo uspjeli i sada smo primorani dodatnim ograničenjima za društveni život i gospodarske aktivnosti pokušati suzbiti širenje epidemije”.

Naime, od subote se zabranjuju javni događaji i okupljanja na kojima je više od 25 osoba, a takvi događaji mogu trajati najkasnije do 22 sata. Epidemiološke mjere nisu zaobišle ni javni prijevoz pa popunjenost smije biti maksimalno 40 % od ukupnoga kapaciteta, obustavlja se rad ugostiteljskih objekata, ali će pekarnice i trgovine kruhom raditi do 22 sata. Također, preporuka nadležnih je da se misna slavlja prenose putem radio i TV programa, a premijer upozorava kako bilo kakvo kršenje i nepridržavanje mjera može dovesti do novčanih kazni.

Comments are closed.