Press "Enter" to skip to content

Preminula je slavna ‘Zlatna djevojka’ Betty White

Američka glumica Betty White, najpoznatija po ulogama u serijama Zlatne djevojke i The Mary Tyler Moore Show, umrla je u dobi od 99 godina. Stoti rođendan proslavila bi za nešto više od dva tjedna, 17. siječnja. Kako je objavio People, vijest je potvrdio i njezin bliski prijatelj i agent, Jeff Witjas, no ne navode se pojedinosti o uzroku smrti.

 

Betty su prije sedam godina uvrstili u Guinnessovu knjigu rekorda kao glumicu s najduljom karijerom, koja iza sebe ostavlja ogromno nasljeđe kao komičarka, glumica, autorica, aktivistica za prava životinja i jedna od prvih žena na televiziji. Prije televizije radila je u kazalištu, na radiju i kao model, no kada je počeo rat sve je trebala staviti na pauzu. Obožavatelji su trebali proslaviti njezin 100. rođendan, dijeleći s glumicom neke od najsmješnijih trenutaka u njezinoj karijeri, na velikom platnu u 900 kina diljem Sjedinjenih Država. 

 

Udavala se tri puta, a nakon što je njezin treći suprug Allen Ludden preminuo 1981. godine, više nije išla pred oltar. Za časopis People otkrila je da uživa u mirnom životu u Los Angelesu te da voli rješavati križaljke i kartati. Kako navodi izvor blizak glumici, White je i preminula mirno u svom domu.

Comments are closed.