Press "Enter" to skip to content

Preminuo legendarni modni dizajner Thierry Mugler

Umro je francuski modni dizajner Manfred Thierry Mugler, čije su dramatične dizajne nosile slavne osobe poput Madonne, Lady Gage i Cardi B. Imao je 73 godine.

“Shrvani smo što objavljujemo smrt g. Manfreda Thierryja Muglera u nedjelju 23. siječnja 2022. Neka njegova duša počiva u miru”, stoji u izjavi na njegovom službenom Instagram računu. 

Francuski modni dizajner možda je najpoznatiji po svom radu u istoimenom brendu, posebno po revijama iz 1980-ih i 1990-ih. Iako se povukao iz industrije 2002., njegova je modna kuća nastavila s radom, pod kreativnim vodstvom Nicole Formichettija, Davida Kome i trenutno Caseyja Cadwalladera. Mugler je nastavio raditi s odabranim suradnicima na nekoliko projekata – odjevao je Beyonce za njezinu ‘I Am…’ turneju i bio je odgovoran za legendarnu kombinaciju u kojoj je Kim Kardashian zablistala na Met Gali 2019.

U određenom trenutku života, Mugler je odlučio napustiti svoj brend kako bi se posvetio drugim stvarima, poput bodybuildinga i glazbe. Ne može se zaboraviti da je napravio i svojevrsnu revoluciju u svijetu parfumerije sa svojim debitantskim parfemom Angel. Njegovi ostali parfemi – Cologne, Alien, A*Men, Womanity i suradnja s Tomom Tykwerom za film ‘Perfume’, kao i kolekcija Mirror Mirror bili su izuzetan doprinos umjetnosti parfumerije.

Manfred Thierry Mugler ostat će zapamćen po svojim revolucionarnim idejama i neviđenim kreacijama. Svoju su žalost na društevim mrežama izrazili mnogi slavni s kojima je Mugler radio – Diana Ross, Demi Moore, Bella Hadid. Model Irina Shayk zbogom je rekla uz poruku “Otišao prebrzo…zauvijek ćeš nedostajati svojoj Ruskinji.”

Izvor: instagram (@irinashayk)

Comments are closed.