Preminuo velikan hrvatske glazbene scene: Aki Rahimovski napustio nas je u 67. godini

“‘Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, objavili su na službenoj Facebook stranici benda Parni valjak. 

Foto izvor: Dario Njavro

Pjevač grupe Parni Valjak preminuo u subotu u jutarnjim satima u bolnici u Novom Mestu nakon što mu je pozlilo. 2018. godine doživio je blaži moždani udar, a Večernji list doznao je od izvora bliskih bendu kako su glazbeniku prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj klinici operacijom ugradili četiri stenta. Njegova iznenadna smrt bila je šok za njegove bližnje ali i vjernu publiku koja se veselila velikoj povratničkoj turneji benda u čak deset hrvatskih gradova. 

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog održat će se u četvrtak, 27. siječnja u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana. “S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, molimo sve koji su voljeli Akija te mu žele odati počast, da to učine do utorka 25. siječnja kod Zdenca života, ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje će biti moguće donijeti cvijeće i zapaliti svijeće”, napisali su članovi benda.

Foto izvor: Kiki Rahimovski / Facebook (HRT magazin)

Akijev sin Kiki te subote nije smogao snage da išta kaže. Od svog ‘tateka’ na društvenim se mrežama oprostio dan kasnije. “Tata moj otišel si mi prerano. Puno prerano. Kažu ljudi da je Bog tako htio… Bili smo si više pjesmom nego riječima, drugačije nisi znal, nisi znal sići u glavi s te pozornice pa sam ti jedino pjesmom prilazio. A mogli smo puno više tatek moj. Boliš neopisivo.”, samo su neke od riječi koje su slomile brojna srca. Osim Kristijana, Aki Rahimovski s bivšom suprugom Ingrid ima i kćer Edinu, a prije dvoje godine je s 27 godina mlađom Slovenkom Barbarom Vesel dobio i kćerkicu Antoniju.

Ukupno otvaranja 182