Press "Enter" to skip to content

Prosvjed protiv Covid potvrda. Borba za slobodu i protiv fašizma!

U subotu je u središtu Zagreba održan prosvjed protiv covid-potvrda. Prosvjed je počeo u 16 sati na Trgu bana Jelačića, gdje su se slile dvije povorke koje su oko 15 sati krenule s Trga Francuske Republike i Trga žrtava fašizma.

Dio prosvjednika se zaputio ispred zgrade HRT-a, gdje su pjevali domoljubne pjesme i tražili razgovor s čelnim ljudima i uključenje u program HTV-a. Interventna ih je spriječila da uđu na HRT.

Čuli se uzvici prosvjednika poput; “U boj, u boj za narod svoj”, “Nećemo potvrde”, “Stožeru, odlazi” i “Plenkoviću, odlazi”, na pozornici su se izmjenjivali govornici, tvrdeći da covid-potvrde predstavljaju fašizam i totalitarizam. Prosvjednici su tvrdili da se bore za slobodu i protiv diskriminacije i podjela.

Prosvjedi nisu bili prijavljeni policiji, a iza njih stoje Inicijativa Prava i Slobode, Tihi bijeli marš, a podržavala ih je i ultrakatolička udruga Vigilare. Vođe i govornici na prosvjedima su bili različitih profila – od voditelja Inicijative 40 dana za život, preko svećenika, do liječnika. 

Na prosvjedu na središnjem zagrebačkom trgu napadnut je televizijski reporter RTL-a Goran Latković, dok je novinarki Al Jazeere skupina prosvjednika otela mikrofon.

Comments are closed.