Press "Enter" to skip to content

Proveo tri mjeseca u zračnoj luci radi straha od COVID-19

Izvor: Profimedia / Autor: Daniel SLIM / AFP / Profimedia

36-godišnji muškarac iz Kalifornije, Aditya Singh, uhićen je radi tromjesečnog boravka u međunarodnoj zračnoj luci O’Hare u Chicagu. Kako prenosi The Guardian, policiji je rekao da se boji zaraze koronavirusom.

Tužitelji su jučer izjavili da je Singh na aerodrom u Chicago stigao 19. listopada 2020. godine letom iz Los Angelesa te je tamo ostao sve do 16. siječnja 2021. godine kada su ga primijetili zaposlenici United Airlinesa. Tražili su ga da priloži valjane identifikacijske dokumente, dok je Singh pokazao identifikaciju osobe koja je proglašena nestalom u listopadu prošle godine.

Kathleen Hagerty, zamjenica državnog tužitelja izjavljuje kako su mu putnici davali hranu, a lažni je identifikacijski dokument pronašao na aerodromu i pritom se odlučio tamo zadržati radi straha od COVID-19.

Nakon provedene istrage, odjel za zrakoplovstvo u Chicagu za medije je izjavio kako Singh nema kriminalni dosje te ne predstavlja opasnost za zračnu luku i putnike.

Suzana Oritz, sutkinja čikaškog okruga Cook, bila je iznimno iznenađena cijelom situacijom: „Ako vas dobro razumijem, kažete mi da je neovlašteni pojedinac navodno živio na osiguranom dijelu terminala aerodroma O’Hare od 19. listopada 2020. do 16. siječnja 2021. I da nije bio detektiran?“, pitala je začuđeno.

Singh je optužen za kazneno djelo neovlaštenog boravka u zračnoj luci te mora podmiriti jamčevinu od 1000 dolara.

Sutkinja Oritz nadodaje: „Sud smatra da su predočene činjenice i okolnosti prilično šokantne s obzirom da navodno vremensko razdoblje u kojem se to dogodilo“. Rekla je kako zračne luke moraju povećati stopu nadzora i sigurnosti kako bi putnici mogli putovati što bezbrižnije.

Comments are closed.