Press "Enter" to skip to content

Prvi dan brzih testova u Hrvatskoj

Danas u 9 sati započelo je prvo besplatno brzo antigensko testiranje na SARS – CoV – 2 na 12 lokacija u Zagrebu

testiranjeZagreb.hr

Velika zainteresiranost građana bila je očita, svi današnji i sutrašnji termini već su popunjeni po čak 1200 ljudi. Za sad je spremno 60 000 testova, kojih se po potrebi može pripremiti još.

Gradonačelnik Milan Bandić svjedočio je početku drive-in testiranja ispred ambulante Doma zdravlja – Centra u Sigetu gdje je pohvalio organizaciju zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo u suradnji s gradskim domovima zdravlja.

imageDamir Krajac/Cropix

“Na ovome radimo već skoro mjesec dana. Ja se zahvaljujem ravnateljima Doma zdravlja i svim ispostavama domova zdravlja. Od danas kreće besplatno i brzo antigensko testiranje na 12 punktova u gradu. Na svih 12 punktova su danas i sutra popunjeni termini. Ovisno o interesu građana, povećavat ćemo broj testiranja. Trojaku ulogu vidim. Prva je zaštita zdravlja građana grada Zagreba, drugo je da služi za brzu detekciju SARS-COV2 virusa i sretan sam što smo krenuli prvi u Hrvatskoj u 9 sati. “, rekao je Bandić.

Na testiranje se može naručiti preko posebne posebne digitalne platforme brzitest.com.hr ili preko liječnika obiteljske medicine i izdvojenih COVID – 19 ordinacija. Oni kojima testovi budu negativni, a imaju simptome, moraju ponoviti isti test dva dana kasnije ili odmah obavljaju PCR test kako bi se u potpunosti otklonila sumnja od zaraze.

 

Comments are closed.