Press "Enter" to skip to content

Pucnjava iz automobila u centru Londona

Ozlijeđene tri žene i sedmogodišnja djevojčica

Foto: Canva

Sedmogodišnja djevojčica zadobila je ozljede opasne po život. Osim nje, ranjena je i djevojčica od 12 godina koja je zadobila lakšu ozljedu noge te četiri žene od 21, 41, 48 i 54 godine.

Žena od 48 godina je pretrpjela ozljedu koja bi joj mogla promijeniti život. Policija je kasnije izvijestila kako je 21-godišnja djevojka također u bolnici, ali da još čekaju novosti o njezinom stanju.

Istraga o pucnjavi koja se dogodila u subotu popodne još uvijek je u tijeku. Navodno su hici ispaljeni iz automobila u pokretu. Policija poziva građane da, ukoliko imaju, pošalju video snimke. Osim toga, ceste su zatvorene, dok su autobusi preusmjereni kako bi se obavio očevid, prenosi BBC. U policijskom je priopćenju navedeno kako još nitko nije uhićen te da je svaki incident s pucnjavom neprihvatljiv, a činjenicu da je ozlijeđeno dvoje djece nazvali su šokantnom.

Netom prije pucnajve u rimokatoličkoj crkvi sv. Alojzija održavala se misa zadušnica za majku i kćer koje su umrle u razmaku od nekoliko dana, a vodio ju je Jeremy Trood.

“Znali su da se nešto vani događa. Bili su jako uplašeni, ljudi su se sklonili u crkvu dok policija nije rekla da se mogu razići. Neki od njih su bili toliko uplašeni da su ostali čekati neko vrijeme da povrate samopouzdanje i izađu iz crkve.”

Jeremy Trood

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je u stalnom kontaktu s policijom te je događaj opisao kao duboko potresnim.

Comments are closed.