Press "Enter" to skip to content

Putin: Zapad želi raskomadati Rusiju

Sergei Bobylev / Sputnik, Kremlin Pool 

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je u govoru prije predsjedničkih izbora rat u Ukrajini opisao kao egzistencijalnu bitku protiv pokušaja Zapada da uništi i opljačka Rusiju.

Očekuje se da će Putin, koji je najdugovječniji ruski čelnik još od sovjetskog diktatora Josefa Staljina, uskoro objaviti svoju kandidaturu za šestogodišnji mandat na predsjedničkim izborima koji se održavaju sljedeće godine u ožujku.

“Branimo sigurnost i dobrobit našeg naroda, najviše, povijesno pravo da budemo Rusija – jaka, neovisna sila, zemlja-civilizacija”, rekao je Putin, optužujući SAD i njegove saveznike da pokušavaju “raskomadati i opljačkati” Rusiju.

Sada se borimo za slobodu ne samo Rusije, već i cijelog svijeta”, rekao je Putin u govoru sudionicima skupa koji je organizirala Ruska pravoslavna crkva, oštro osuđujući ono što je opisao kao zapadnjačku “rusofobiju”.

Tvrdi da se jedinstvo i raznolikost ruskog naroda ne uklapa u logiku zapadnjačkih država i njihovog pokušaja destabilizacije i potiskivanja temeljnih ruskih vrijednosti, obećavši da će blokirati “svako vanjsko uplitanje i provokacije kao sredstvo za borbu protiv nas”.

Zaključio je kako stabilan svjetski poredak nije moguć bez suverene i snažne Rusije.

Comments are closed.