Press "Enter" to skip to content

Roko Jurišić: Jednog dana volio bih zaigrati za Real Madrid

Na utakmici u dvoboju 15. kola Druge HNL nogometaši Kustošije u zadnjim sekundama utakmice izborili su se za bod. No, bez obzira na izmaklu pobjedu Dinama u tom susretu istaknuo se lijevi branič. Riječ je o Roku Jurišiću (19) koji u razgovoru s nama puno toga otkriva.

„Nogomet sam počeo igrati već sa 6 godina, a za njega me zainteresirala baka Miholjka. Kako su naši roditelji stalno putovali, mene i moju braću upravo je ona čuvala i uvijek bismo išli igrati nogomet na livadu u Samobor.“ – započeo je priču mladi Roko

Nadodaje, kako je karijeru započeo na Hvaru gdje je igrao godinu dana, zatim je igrao za Samobor pa za Zagreb. Dok bi iz hrvatske reprezentacije izdvojio Bornu Barišića, Brazilca Marcela navodi kao svojeg najvećeg nogometnog uzora. Zanimalo nas je što u svojoj igri vidi kao prednost, a što kao nedostatak, iskreno ističe:

„Kao svoju prednost izdvojio bih brzinu, agilnost te tehniku, a kao nedostatak fazu obrane, ali svojim radom će i to doći na svoje.“

S obzirom na situaciju s koronavirusom kaže da treninge i dalje redovno održavaju, odnosno od kako je novonastala situacija ništa im se nije promijenilo, osim što na treninge dolaze odmah obučeni za trening te takvi idu odmah i doma. Što se tiče testiranja, testiraju se prije svake prvenstvene utakmice, tj. svaki vikend. U klubu se najviše druži s Nikom Jankovićem, Lukom Jelinićem, Joškom Gvardiolom te Boškom Boškovićem.

Sukladno odluci, utakmice se odvijaju bez prisustva gledatelja, no Roku to nije sad toliko niti bitno:

„Pa igranje s publikom i bez nje nije neka velika razlika. Naravno lijepo je igrati s publikom, ali mi to ne možemo promijeniti zbog ovakve situacije u svijetu. Mi se na to toliko ne obaziremo previše, već na to da svaku utakmicu budemo sve bolji i bolji i naravno da idemo do pobjede.“

Nakon neriješenog dvoboja dobio je novi nadimak „Računalni softver“ koji mu, možemo se složiti, zaista i pristaje s obzirom da je opet pokazao svoje umijeće na terenu. Evo kako je komentirao izmaklu pobjedu:

„Mogu samo reći da je šteta što nisu ta 3 boda otišla na našu stranu jer smo ih potpuno zaslužili, ali što je tu je.“

(VIDEO: asistencija Roke Jurišića 1:05-1:13)

Sada im slijedi gostovanje kod Opatije na Kantridi, pa im je potreba dobra priprema i analiza kako bi se vratili s 3 boda.

U redovima Dinama je od 2016. godine te mu ugovor ističe za godinu i 6 mjeseci, pa smo ga pitali što planira dalje:

„U to se ja previše ne petljam to rješavaju ljudi koji su uz mene cijelo vrijeme i koji paze na mene. Na meni je samo da dobro igram i da sam svaku utakmicu i svaki trening sto posto.“

Za kraj razgovora naglasio je kako se za sada vidi samo u Dinamu te da ga ništa o interesima drugih klubova ne zanima, ali jednoga dana volio bi zaigrati za Real Madrid, ali za to treba puno dokazivanja jer je to dugi put – zaokružio je Roko razgovor s nama.

 

 

Piše: Antonia Rihtarić

Comments are closed.