Press "Enter" to skip to content

SAD i Rusija o sankcijama

U drugom telefonskom pozivu ovoga mjeseca ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Joe Biden pričali su o situaciji u Ukrajni. Obojica su izrazili bojazan oko narušavanja diplomatskih odnosa ovih dvaju zemalja u slučaju eskalacije situacije u Ukrajini.

Tajnica bijele kuće, Jen Psaki, izjavila je kako bi novi ruski napadi na Ukrajinu rezultirali snažnim sankcijama SAD-a i njihovih savezničkih zemalja.

Putin je u telefonskom pozivu Bidenu rekao da bi bilo kakve američke sankcije mogle dovesti do prekida veza između SAD- i Rusiješ za što kaže da bi bila velika pogreška.

Iz Moske su zabrinuti zbog ponovnog naoružajavanja Ukrajine i od NATO-a traže obvezujuća jamstva za svoje širenje na istok i raspoređivanja oružja.

Putinov pomoćnik iz Kremlja Juri Ušakov izjavio je kako je ruski predsjednik zadovoljan razgovorom i kaže da se Joe Biden tijekom razgovora doimao ozbiljnim.

Rusija i SAD 10. siječnja u Ženevi će se sastati kako bi razgovarali o ovom problemu, a Rusija će 12. siječnja u Bruxellesu održati i pregovore s NATO-om.

Comments are closed.