Press "Enter" to skip to content

Saltburn – šokantan film vrijedan gledanja?

Instagram: @saltburnfilm

Saltburn, film koji je uzburkao društvene mreže i podijelio filmske kritičare, još je jednom pokazao kako redateljica Emerald Fennell zna šokirati i zainteresirati publiku. Crna komedija, psihološki triler i drama spojeni u jedan film, premjerno je prikazan 17. studenog 2023. U glavnim ulogama su glumci Barry Keoghan, Jacob Elordi, Rosamund Pike, Richard E. Grant, Alison Oliver i Archie Madekwe.

Radnja filma prati usamljenog Olivera, studenta na Oxfordu, koji očajno želi postati prijatelj s popularnim aristokratom Felixom. Nakon što njihovo prijateljstvo postane stvarnost, Felix poziva Olivera da provede ljeto s njegovom ekscentričnom obitelji na njihovom imanju Saltburn. Slijedi ljetovanje koje će promijeniti život svih ukućana te pokazati Oliverovo pravo lice.

Reakcije kritičara bile su podijeljene, jedni ga smatraju interesantnim erotskim trilerom koji publiku ostavlja šokiranom i investiranom u sudbinu glavnih likova, dok drugi film karakteriziraju kao još jedan jeftin pokušaj da se kod publike izazove uzbuđenje šokantnim i grotesknim scenama.

Raskošne montaže, sjajan soundtrack, predivna mjesta snimanja i skriveni hintovi koji upućuju na rasplet radnje zainteresirat će svakog gledatelja, no pripremite se na neke gnjusne i skandalozne scene zbog kojih je film dobio posebnu pažnju na TikToku, gdje se objavljuju reakcije na spomenute scene.

Do sada je dobio dvije nominacije za Zlatni globus – Barry Keoghan za glavnog glumca i Rosamund Pike za najbolju sporednu glumicu.

Ovaj je film zasigurno privukao mnogo pažnje, a Vi odlučite je li nje vrijedan.

Instagram: @saltburnfilm

Comments are closed.