Press "Enter" to skip to content

Sanja Pilić: “pisanjem se mislim baviti dok ne umrem ili dok ne dobijem na Jackpotu!”

Ovogodišnji, 44. po redu Interliber obilovao je događajima. Održale su se razne promocije knjiga, panel diskusije, radionice… Svatko je mogao pronaći nešto za sebe, pa tako i oni najmlađi. Hrvatska književnica za mlade, Sanja Pilić, predstavila se publici na glavnoj pozornici u šestom paviljonu. Na događaju pod nazivom “Upoznaj Sanju Pilić” okupio se velik broj dječjih knjigoljubaca.

Autorica uspješnog dječjeg serijala o djevojčici Maši predstavila je najnoviju knjigu iz kolekcije, Maša i nova prijateljica te je otkrila kako je došla do ideje za seriju od čak 20 slikovnica. Inspiracija za knjigu bila joj je unuka Maša. Pilić je zamislila Mašu kao hrabru djevojčicu koja je željna isprobati sve, pa se tako naslovi knjiga odnose na Mašina najnovija iskustva, npr. Maša i kazalište.

Nakon predstavljanja knjige, Pilić je dala djeci da joj postavljaju pitanja. Pokazalo se da su najmanji najhrabriji i najkreativniji pa su je tako, među ostalim pitali i kako je dobila ime na što je autorica otkrila kako se trebala zvati Karmen. Također je otkrila kako joj nijedna njena knjiga nije najdraža nego ih sve voli u jednakoj mjeri ali ona zadnja koju je napisala joj je uvijek najbliža srcu. Na pitanje zašto se odlučila baviti pisanjem, Pilić je odgovorila kako potječe iz obitelji u kojoj su mnoge žene bile spisateljice pa tako i njena majka, Sunčana Škrinjarić koja joj je usadila ljubav za pisanjem. Znatiželjna publika htjela je doznati i dokad se misli baviti pisanjem na što je Pilić odgovorila kako se pisanjem misli baviti dok ne umre ili dok ne dobije na Jackpotu čime je nasmijala sve okupljene.

Foto: facebook/Sanja Pilić

Iako se pitanjima nije nazirao kraj, spisateljica je morala prepustiti pozornicu sljedećoj autorici. Druženje se završilo dijeljenjem autograma i fotografiranjem, a kako su se djeca osjećala radi upoznavanja najdraže autorice vidjelo se na njihovim nasmijanim licima.

Comments are closed.