Press "Enter" to skip to content

Sarajevo Kroz Moj Pogled: Iskustvo i Stvarnost

Razgledavajući Sarajevo, proživjela sam niz dojmova. Većina ljudi bila je ljubazna i srdačna, no nažalost, prvi susret s taksistom od zračne luke do hotela završio je neugodno – naplatio je dvostruko višu cijenu, što smo shvatili tek kasnije u hotelu

Laura Jerleković

Baščaršija je bila pravo otkriće. Smatram je kulturnim i povijesnim srcem Sarajeva, s mnoštvom džamija koje odražavaju bogatu kulturnu baštinu grada. Jedna od zanimljivosti koje sam primijetila su brojne male trgovine sa replikama markirane robe, gdje su primjerice, zimske kape nosile kombinaciju brendova poput The North Facea i Guccija.

Laura Jerleković

Sarajevski specijaliteti poput ćevapa i faširanog bureka ostavili su dubok dojam na mene svojim neodoljivim okusima. Hrana u Sarajevu nije samo bila ukusna, već i iznimno pristupačna, u usporedbi s cijenama u Zagrebu.

Laura Jerleković

Moj dojam o interakciji s lokalnim stanovništvom bio je prilično dvojak. Dok su neki bili izuzetno ljubazni, drugi su pokazivali interes samo za zaradu, ponekad i s dozom drskosti.

Opći dojam Sarajeva bio je pomalo kontradiktoran. Grad je djelovao živo sa puno ljudi, no istovremeno je nedostajalo određeno uređenje. Javni prijevoz i promet bili su kaotični, a ulice su izgledale pretrpano. Ipak, važno je spomenuti da su lokalci bili izuzetno vrijedni i prilagodljivi, obavljajući svoje poslove s angažmanom i marljivošću, bez obzira na okolnosti.

Laura Jerleković

Comments are closed.