Slatko, a brzo-lažna mađarica!
“Baka, imaš nešto slatko”?
Dobro je poznata rečenica koju i mali i veliki izgovaraju poslije svakog nedjeljnog ručka.
Koliko puta vam se dogodilo da poslije svakog ručka dobijete veliku želju za onim nečim slatkim, a baka vam kaže ima šećera i jabuke. Mislim da je to odgovor koji svakoga nanervira jer baš sad u ovom trenutku želite pojesti mali dio kolača koji ima više šećera u sebi nego cijela tvornica čokolade. Odlučila sam s vama podijeliti recept za kolač koji je brz i sladak-lažnu mađaricu.
Mađarica koja je definitivno broj jedan kolač kod mnogih doma je definitivno i broj jedan najveći neprijatelj onih koji se odvaže raditi kore doma. Sigurno vam se dogodilo da baš neki glupi petak odlučite raditi ovu zvijezdu od kolača i ispadne vam fantastično dok baš onda kada imate rođendan ili Božić sve kore vam popucaju a vi dobijete 4 živčana sloma. Kako je mene moja teta spasila s ovim receptom tako ću i ja vas spasiti. Predstavljam vam recept za lažnu mađaricu koja ima identičan okus kao prava , a deset puta je lakša za napraviti i za toliko puta je brže gotova.
SASTOJCI :
9 dl vode
5 žlićica šećera
25 dkg čokolade za kuhanje
1 margarin
1 kg petit beurre keksa
0,5 l vrhnja za šlag
20 dkg čokolade za kuhanje
PRIPREMA:
1.staviti sve da prokuha i maknuti sa peći te u to umiješati kuhačom petit buerre kekse, ne trgati ih već ih staviti cijele da upiju svu kremu
2.Smjesu izliti u duboku tepsiju , poravnati i preliti glazurom
3. Vrhnje za šlag i čokoladu za kuhanje lagano miješati na srednjoj temperaturi te izliti preko kolača.
4.Na sobnoj temperaturi pustiti da se kolač stisne i zatim ga staviti u hladnjak-
Nadam se da će vam se svidjeti jednako koliko i meni , te da sam vam uštedjela vrijeme i živce.
Sretno i dobar tek
Comments are closed.