Press "Enter" to skip to content

Šimićev debi iz snova: Švicarci ga uspoređuju sa Mandžukićem

 MANUEL GEISSER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić debi u dresu švicarskog prvoligaša Züricha, gdje je do kraja sezone na posudbi iz Red Bull Salzburga, obilježio je sa dva važna gola. Sin Darija Šimića u igru je ušao u 77. minuti umjesto Jonathana Okite. Tih 16 minuta na travnjaku bilo je dovoljno da se Šimić iz mladog debitanta pretvori u Zürichovog junaka.

Meyer je, naime, domaćine u vodstvo doveo iz penala u 61. minuti, da bi u u 83. za 2-0 pogodio Chader. Bo Henriksen u igru uvodi Darija Šimića koji u 89. minuti volejem izvan šesnaesterca, u stilu Zinedinea Zidanea, izvanredno gađa gornji lijevi kut vratara Mariusa Müllera. Svega četiri minute kasnije, u trećoj minuti sudačke nadoknade, Šimić ponovno zabija i spašava Zürich od poraza. 17. kolo švicarskog prvenstva između Luzerna i Züricha završava rezultatom 2-2.

Arena Sport

“Šimićev stil igre odgovara filozofiji Salzburga. Puno trči i pritišće, dinamičan je i snažan. Ne vjeruju samo u Salzburgu da će imati sjajnu karijeru, već i u domovini Hrvatskoj. Trebao bi nastaviti tradiciju kvalitetnih napadača. Stalno ga uspoređuju s Marijom Mandžukićem”, piše Blick, ističući kako navijači Züricha slave “svog novog heroja”.

U švicarskom prvenstvu, Luzern zauzima šestu poziciju sa 21 bodom, dok je Zürich i dalje posljednji s 13 bodova.

 

Standings provided by Sofascore

Comments are closed.