Press "Enter" to skip to content

Sisačko-moslavački župan Žinić upleten u aferu s nekretninama

U posljednjih nekoliko dana na površinu je isplivala činjenica da sisačko-moslavački župan Ivo Žinić već 26 godina živi u državnoj kući u Glini u kojoj 18 od 26 godina živi besplatno. HDZ-ovac je na imovinskoj kartici prijavio plaću od 18.091 kuna, a od nekretnina navodi da je vlasnik kuće od 100 metara kvadratnih. Radi se o kući za koju je obitelj Žinić 1995. dobila pravo na korištenje, piše 24 sata.

Izvor: facebook.com/zupan.SMZ/

Državna agencija APN 1999. godine otkupila je navedenu kuću od prijašnjeg vlasnika i 2000. potpisala ugovor sa županom. U ugovoru je navedeno da će obitelj plaćati mjesečnu najamninu u iznosu od 100 kuna. Agencija je 2008. Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva dala 459 objekata među kojima je i Žinićeva kuća. U to vrijeme Žinić je bio ravnatelj uprave za integrirani regionalni razvoj. Žinić od tada u toj kući živi besplatno.

Od te godine promijenilo se nekoliko zakona. Slijedom svih promjena, Ured za obnovu za i stambeno zbrinjavanje trebao je napraviti reviziju svih “poklonjenih” objekata. Iz tog razloga dali su Uredu državne uprave Sisačko-moslavačke županije da provjeri ima li Žinić pravo nastaviti koristiti nekretninu. Zahtjev je poslan 30. listopada 2019. 14 mjeseci nakon i dalje nema odgovora. Ipak, promijenjen je još jedan zakon prema kojemu su Uredi državne uprave u županijama pripojeni županijama. To znači da župan Ivo Žinić treba istražiti jesu li ispunjeni kriteriji da Ivo Žinić ostane živjeti u kući te donijeti odluku može li nastaviti živjeti u kući.

Comments are closed.