Press "Enter" to skip to content

Linuss Strasser je novi kralj Sljemena, Zubčić ostvario najbolji rezultat karijere!

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Njemački skijaš Linus Strasser odnio je pobjedu u slalomu za Svjetski kup na Sljemenu. Strauss je prvi krug završio na osmom mjestu ali je trijumfirao u drugoj vožnji te tako došao do prve pobjede u slalomu u karijeri.
Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Manuel Feller s 10 stotinki zaostatka, a treće Marco Schwarz koji je zaostao za 16 stotinki.
Prošlogodišnji pobjednik Clement Noel, koji je imao najbolji rezultat u prvoj vožnji, završio je na sedmom mjestu.
U prvoj vožnji Sljemenskog slaloma hrvatska je ostvarila velik uspjeh. Od četiri reprezentativca sva četvorica izborila su nastup u drugoj vožnji slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu.
Najbolju vožnju imao je Filip Zubčić, sa startnim brojem 16, koji je ostvario deseto mjesto, te je za vodećim Francuzom Clementom Noelom zaostao jednu sekundu. Rezultat bi bio i bolji da Zubčić nije pred sam kraj spusta napravio grešku te uz velike napore uspio doći do desetog mjesta. Naš drugi reprezentativac Istok Rodeš ostvario je 18. mjesto, a dodatno slavlje priuštili su nam Matej Vidović i Samuel Kolega koji su, usprkos lošim uvjetima na stazi, uspjeli izboriti 21. i 30. mjesto.
U drugoj vožnji Hrvati su ponovo ostvarili dobre rezultate te su svi osvojili bodove za Svjetski kup. Najbolji plasman ostvario je Zubčić, koji je završio na petom mjestu, ostvarivši najbolji rezultat karijere u slalomu. Slijede Vidović na 12, Kolega na 15. i Rodeš na 23. mjestu.
Valja napomenuti da se zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja utrka održava pod posebnim epidemiološkim mjerama te je prati ograničen broj gledatelja.

 

Comments are closed.