Press "Enter" to skip to content

Srušio se MIG-21 HRZ-a

Tijekom planske obučne aktivnosti na šumovitom području Virovitičko-podravske županije, srušio se avion MIG-21, izvještavaju iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Vježba se izvodila kod Daruvara, a nesreća se dogodila nešto prije 14 sati.

“Avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine prije 14,00 sati srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji.

Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade.”, stoji na službenoj stranici MORH-a.

Nedugo nakon, na mjesto nesreće stigli su ministar Banožić i načelnik glavnog stožera Hranj.

Prema najnovijim informacijama, oba pilota MIG-a-21 uspješno su katapultirana i prizemljena:

“Piloti aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 dvosjeda, koji se srušio tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine u Virovitičko-podravskoj županiji uspješno su se katapultirali i prizemljili. Piloti su u stabilnom stanju, izvan životne opasnosti i bit će prevezeni u bolnicu na liječnički pregled.

Na mjesto nesreće sa zadaćom potrage i spašavanja odmah su bila upućena dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH, pripadnici Pukovnije Vojne policije te bespilotne letjelice. Angažirane su bile i operativne snage sustava civilne zaštite: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a na teren su upućeni i policijski službenici i lovci”, stoji u izvješću MORH-a.

Comments are closed.