Press "Enter" to skip to content

Stanari zgroženi: susjed pronađen mrtav u stanu prepunog smeća, koji je postao izvorom žohara i kukaca

Tragična priča iz Zagreba. U stambenoj zgradi susjedi su već neko vrijeme osjetili nepodnošljiv smrad kojeg su potom prijavili policiji. Izvor smrada bio je stan jednog od susjednih stanara, koji je pronađen mrtav u svom stanu, već u raspadnutom stanju, okužen gomilom smeća i kukcima.

Mnogi su susjedi dali izjavu o situaciji, kao i podijelili svoja mišljenja o žalosnoj sudbini čovjeka kojeg očito nitko nije posjetio tijekom cijelih blagdana.

“Baš je neugodno i jako nam je teško, mnogi nas osuđuju iz zgrade što nismo to prije primijetili. Ali ne možete vi u nečiju intimu ulaziti dok je osoba živa ako ona to ne želi”, kaže susjeda Jadranka Dejanović.

Izvor: Dnevnik. hr

“U poluraspadnutom stanju u WC-u, na školjci. Onda znate koliko je dugo bio. Ne znam koliko vremena treba da se takvo stanje dogodi”, komentira stanarka.

“Samo da mu je krevet bio OK, a okolo svo smeće…. Slike su katastrofa. Ja kad sam to vidio… To je katastrofa”, prepričava nam susjed Nediljko Banović, a drugi stanari još dodaju: “Što je ispod toga smeća i svega, do parketa, ispod parketa, to mi ne znamo, ima žohara, kukaca, mrava, muha crnih debelih, flaša staklenih, plastičnih, vrećica, papira…”.

Problemi za stanare se nastavljaju

Smrtni slučaj otkrio je uzrok žohara i ostalih kukaca koji već duže vrijeme predstavljaju izazov stanarima. Nastojali su na razne načine sanirati situaciju, no niti sprej za štetočine niti zamke za žohare nisu bile uspješne.

“Primijetila sam prije par dana žohare. Bili su po podu, tamo isto na zidu“, kaže Marija Uglešić.

“Kad izlaziš, stalno moraš posprejati po zidu. Mislimo da je to potencijalna zaraza“, izjavio je Darko Vukomirović.

Potrebno je što prije temeljito počistiti stan, mišljenje je stanara ali i Zavoda za javno zdravstvo. Ozbiljnost najezde žohara objasnila je Ivana Pulić Zelenika, rukovoditeljica Odjela za ispitivanje hrane i okoliša: “Oni se kreću u potrazi za hranom i tako prenose uzročnike zaraznih bolesti, a ljudi konzumirajući tu hranu ili dodirivanjem izmeta samih žohara dolaze u kontakt s tim uzročnicima”.

Izvor: Google Images

Problem u ovom slučaju nije u tome što se stan ne može očistiti, već što se treba čekati kraj ostavinske rasprave. U slučaju da se nasljednici otkriju proces može trajati do mjesec dana, no ako nisu i duže.

“Sigurno i više od pola godine jer treba pola godine samo da se objavi oglas i čeka tih šest mjeseci da se potencijalni nasljednici jave. Ta ostavina možda neće završiti u jednom ročištu. Možda će trajati ročište dva. Mi govorimo o nekom periodu preko 6 mjeseci pa možda i do godinu dana”, objasnila nam je Ines Margetić, odvjetnica.

Comments are closed.